Kanaa ja hölskyraparperisalaattia
Pirteän kitkerä raparperi maistuu ihanalta hölskykurkkujen tapaan sokerilla ja etikalla marinoituna. Voit käyttää reseptissä sokeriherneen palkoja tai tavallisia, paloistaan poistettuja herneitä. Myös pakasteherneet toimivat, jos tuoreita ei ole saatavilla.
Raaka-aineet
1 pkt Jyväbroiler Broilerin Fileepihvi Lime-Korianteri 380g
Hölskyraparperisalaatti:
1/2 raparperi ohuina viipaleina
1/2 varsiselleri ohuina viipaleina
3 rkl ruokosokeria
1 rkl valkoviinietikkaa
1 limen mehu ja raastettu kuori
1 rkl hienonnettua korianteria
140 g friseesalaattia
150 g sokeriherneen palkoja tai herneitä
6 erivärisiä retiisejä ohuina viipaleina
Viimeistelyyn:
korianteria tai persiljaa
paahdettuja auringonkukansiemeniä
Valmistusohje
Grillaa fileepihvit tai paista ne pannulla.
Laita raparperi- ja varsiselleriviipaleet kannelliseen astiaan sokerin, etikan, limen kuoren ja mehun sekä korianterin kanssa. Ravistele astiaa voimakkaasti ja jätä maustumaan hetkeksi jääkaappiin.
Revi friseesalaatti kulhoon ja lisää joukkoon herneet, retiisit ja hölskyraparperit.
Viipaloi kypsä kananfilee ja lisää viipaleet salaattiin.
Viimeistele korianterilla sekä auringonkukansiemenillä