Appelsiini-kanasalaatti
Raikassa ja herkullisessa appelsiini-kanasalaattissa yhdistyvät mehukas kanan ja makea appelsiini. Tämä salaatti on täynnä vitamiineja ja proteiinia, joten se sopii loistavasti niin lounaaksi kuin kevyeksi illalliseksi. Appelsiinin raikas maku tuo annokseen ihanaa pirteyttä, ja itse tehty kastike viimeistelee kokonaisuuden.


Raaka-aineet
1 pkt Jyväbroiler Iso Suikale Broilerin Fileestä Sitruunapesto 350g
180 g salaattisekoitusta
tai
jääsalaattia, pinaattia ja rucolaa
160 g kurkkua
180 g miniluumutomaatteja
150 g mozzarellaa
1 kpl appelsiini lohkoina
Appelsiinivinaigrette
1 dl oliiviöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
1 kpl appelsiinin mehu
0,5 kpl appelsiinin kuori
1-2 tl hunajaa
suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Paista kanasuikaleet öljytilkassa pakkauksen ohjeen mukaan.
Kokoa haluamasi salaattipohja ja kasvikset lautaselle, leikkaa appelsiini lohkoiksi ja revi mozzarella.
Valmista vinaigrette sekoittamalla ainekset reippaasti keskenään. Kaada vinaigrette salaattien päälle. Asettele kanasuikaleet salaatin päälle ja koristele tuoreella basilikalla. Halutessasi voit raastaa appelsiinin kuorta salaatin päälle.