Appelsiini-sumakkikanaa ja mämmirisottoa

Työaika Kokonaisaika 1 t 20 min
4 annosta

Pääsiäisen herkullinen makupari mämmi ja appelsiini toimii hienosti myös pääruuassa. Appelsiinit maustavat mehevät kanan paistileikkeet yhdessä hivenen happaman ja raikkaan sitruksisen sumakin kanssa. Aromikas mämmi puolestaan kruunaa täyteläisen risoton.

Raaka-aineet

2 kpl appelsiinia

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl sumakkijauhetta

1 rkl hienonnettua timjamia

2 kpl valkosipulinkynttä

suolaa

rouhittua mustapippuria

1 pkt Jyväbroiler Broilerin Paistileike Naturelli 600g

2 kpl kokonaista valkosipulia

Risotto

1 kpl iso salottisipuli

2 kpl valkosipulinkynttä

1 rkl oliiviöljyä

5 dl risottoriisiä

1 dl valkoviiniä

1 dl mämmiä

1 ltr kasvislientä

1 dl parmesaaniraastetta

1/2 kpl sitruunan kuori ja mehu

2 rkl hienonnettua timjamia

suolaa

rouhittua mustapippuria

(kuohukermaa)

Valmistusohje

Sekoita yhden appelsiinin mehu, oliiviöljy, sumakki, timjami, kaksi hienonnettua valkosipulinkynttä, suola ja mustapippuri keskenään. Sekoita seos paistileikkeisiin ja anna maustua huoneenlämmössä 30 minuuttia.

 

Viipaloi jäljelle jäänyt appelsiini. Levitä viipaleet vuoan pohjalle ja aseta paistileikkeet viipaleiden päälle.

 

Leikkaa kokonaisten valkosipulien kärjestä kanta pois ja lisää valkosipulit vuokaan.

 

Laita vuoka 190-asteiseen uuniin ja paista noin 45 minuuttia. Valele kanoja ja valkosipuleita paistoliemellä kypsentämisen aikana.

 

Hienonna sipulit ja kuullota hetki kattilassa oliiviöljyssä.

 

Lisää kattilaan riisi ja jatka kuullottamista.

 

Kaada joukkoon viini ja anna kiehahtaa.

 

Lisää joukkoon mämmi ja kasvislientä vähän kerrallaan. Lisää lientä pikkuhiljaa samalla sekoitellen, kunnes riisi on napakan kypsää.

 

Lisää joukkoon parmesaani, sitruunan kuori ja mehu sekä timjami. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jos haluat risotosta täyteläisemmän, voit lisätä siihen vielä tilkan kermaa.

Maistuiko ruoka?

Näillä tuotteilla onnistut