DFC

Työaika Kokonaisaika 40 min
4 annosta

Dan Tolppanen aka Uniikki on innokas ja taitava kokkailija. Kun Danille tarjoutui mahdollisuus omaan nimikkoannokseen, Jyväbravuuriin, oli hänelle heti selvää millainen annoksesta tulisi. ”Pääsin yhdessä huippukokki Hans Välimäen kanssa kehittämään oman ja inspiroivan Jyväbravuuri signature-reseptin, joka kantaa nimeä DFC - Dani Fried Chicken. Ajatus siihen syntyi, kun ollaan kavereiden kanssa oltu kovassa fried chicken haipissa jo vuoden päivät, tehty sitä paljon itse ja koitettu metsästää parasta fritattua kanahampurilaista. Siispä lähdettiin Hansin kanssa tekemään reseptiä siihen kaikkein parhaimpaan frittiburgeriin ja sellainen on nyt syntynyt.”

Raaka-aineet

1 pkt Jyväbroiler Iso Suikale Broilerin Fileestä Basilika-Sitruunaruoho 350g

2 dl riisijauhoja

5-6 dl öljyä paistamiseen

4 briossisämpylää

voita

(tillillä maustettuja) suolakurkkuja

jalapenoja

amerikansalaattia

Piimämarinadi:

2 dl piimää

2 kuorittua ja raastettua valkosipulinkynttä

1-2 tl tabascoa

1/2 tl kuivattua chiliä

1-2 tl paahdettua seesamiöljyä tai -siemeniä paahdettuina

1/2 sitruunan mehu ja kuori

2 kananmunaa

1/2 kpl savustettua chiliä tai paprikaa

suolaa

pippuria

Mausteöljy:

2 dl paistoöljyä (siivilöi tarvittaessa tiheän siivilän läpi)

2-3 rkl cayenne-pippuria

2-3 rkl tummaa sokeria

1 rkl hunajaa

Chilimajoneesi:

1 rkl ketsuppia

1 tl dijon-sinappia tms

1/2 tl savupaprikajauhetta

1 dl Hellmann´s-majoneesia

1 punainen chili hienoksi leikattuna

3-4 tippaa punaista tabascoa

1/2 tl rakuunaa

Valmistusohje

Sekoita piimämarinadin ainekset keskenään. Pyörittele fileesuikaleet ensin riisijauhoissa, sitten piimämarinadissa ja sen jälkeen vielä kertaalleen riisijauhoissa.

 

Kuumenna öljy noin 175-asteiseksi. Paista rapeiksi noin 4-5 min / puoli käännä ja sama homma uudelleen. Nostele fileet tämän jälkeen paperille tai ritilälle valumaan. Jos käytössäsi on sisälämpömittari, niin suikaleiden sisälämpötila saisi olla noin 72-75 astetta.

 

Sekoita mausteöljyn ja chilimajoneesin ainekset ja anna mielellään maustua hetki kylmässä ennen käyttöä.

 

Paahda sämpylät leikkauspuoli alaspäin pannulla tai paahtimessa. Lisää leikkauspinnoille voita, ja sen jälkeen chilimajoneesia. Asettele kannen puolelle suolakurkkuviipaleita ja muutama jalapeno. Lisää rapeat kanan fileesuikaleet, mausta mausteöljyllä, lisää vielä alapuolelle muutama salaatinlehti, lyö kannet kiinni ja nauti!

Maistuiko ruoka?

Näillä tuotteilla onnistut