Helmicouscous-kanasalaatti
Basilikalla ja sitruunaruoholla maustetuista kanan fileesuikaleista, helmicouscousista ja halloumista syntyy ihanan raikas ja ruokaisa salaatti. Salaatin kastikkeeksi pyöräytetään kirpsakka sitruunavinegretti, jonka voit toki korvata myös kaupasta ostetulla, valmiilla vinegretillä. Reseptin salaatti riittää hyvin pääruoaksi kahdelle.
Raaka-aineet
250 g helmicouscousta
250 g varsiparsakaalia
1 pkt Jyväbroiler Iso Suikale Broilerin Fileestä Basilika-Sitruunaruoho 350g
rypsiöljyä paistamiseen
1 pkt halloumijuustoa kuutioituna
1 avocado kuutioituna
1 ruukku basilikaa
Sitruunavinegretti:
1 sitruunan kuori ja mehu
1/2 dl öljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
Valmistusohje
Sekoita vinegretin ainekset keskenään. Sekoita niin voimakkaasti, että sokeri liukenee nesteen joukkoon.
Keitä helmicouscous pakkauksen ohjeen mukaan. Kun keittoaikaa on jäljellä pari minuuttia, lisää couscous-kattilaan myös varsiparsakaalit. Huuhtele helmicouscous ja varsiparsakaalit kylmällä vedellä ja valuta.
Paista fileesuikaleet kypsiksi öljytyllä pannulla. Paista myös halloumijuustokuutit nopeasti kullanruskeaksi öljytyllä pannulla.
Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään tai kokoa tarjolle kerroksittain.