Kanaperunasalaatti salsa verdellä

Työaika 35 min Kokonaisaika 35 min
4 annosta

Herkullinen kanaperunasalaatti on helppo arjen pelastus.

Screenshot 2025-05-13 at 11.25.09.png

Raaka-aineet

1 pkt Jyväbroiler Paahteinen Valkosipuli-Chili Paistileike

öljyä paistamiseen

900 g keitettyjä pikkuperunoita (mieluiten edelliseltä päivältä)

2 rkl oliiviöljyä

suolaa ja mustapippuria

50 g rucolaa

Retiisejä viipaloituna

Herneenversoja

Salsa verde:

1 kpl ruukku tuoretta persiljaa

1/2 kpl ruukku tuoretta minttua maun mukaan

1 kpl valkosipulinkynsi

2 tl dijon-sinappia

1 rkl kapriksia

1 rkl sitruunamehua

0,5 dl oliiviöljyä

Loraus hunajaa

Suolaa ja pippuria maun mukaan

Valmistusohje

Leikkaa aiemmin keitetyt perunat suupaloiksi. Paista niitä pannulla oliiviöljyssä, kunnes ne saavat hieman väriä ja rapean pinnan. Mausta suolalla ja pippurilla.  

 

Paista Paahteinen Valkosipuli-Chili Paistileikkeet kypsiksi molemmin puolin (n. 7-10 min/puoli). Anna hetken vetäytyä ja viipaloi ohuiksi siivuiksi. 

 

Salsa verde: Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa happoa, suolaa tai öljyä. 

 

Sekoita kulhossa rucola ja paahdetut perunat. Sekoita joukkoon salsa verde. Lisää päälle viipaloidut Paistileikkeet. Tarjoile viipaloitujen retiisien ja herneenverson kanssa 

 

Tarjoa heti lämpimänä tai ota mukaan evääksi/picnicille kylmänä!

Maistuiko ruoka?