Karpaloilla ja saaristolaisleipämuruilla täytetyt rintafileet
Jyväbroilerin rosmariinilla ja karpalolla maustetut fileet täytetään täyteläisellä, karpaloilla ja valkosipulilla maustetulla saaristolaisleipätäytteellä.
Raaka-aineet
2 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee Rosmariini-karpalo 390 g
Täyte:
2 dl kuivattuja karpaloita
2 valkosipunlinkynttä
2 siivua saaristolaisleipää
2 dl ranskankermaa
oksa tuoretta rosmariinia
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
öljyä paistamiseen
Valmistusohje
Ota fileet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä. Surauta täytteen ainekset tehosekoittimessa ja sauvasekoittimella tahnaksi.
Leikkaa fileet sivusta kunnon taskut täytettä varten. Lisää täyte ja anna sen asettua hetki ennen paistoa.
Ruskista fileet kuumalla pannulla tilkassa öljyä kummaltakin puolelta.
Siirrä fileet 180-asteiseen uuniin ja kypsennä vielä noin 20 min, kunnes fileiden sisälämpötila on 75 astetta.