Kombucha-kanakeitto
Kombucha on perinteinen, vihreästä teestä hapattamalla valmistettu juoma, joka sisältää runsaasti maitohappobakteereja. Terveellinen juoma sopii erinomaisesti myös marinointiin ja kanakeiton liemeksi. Tässä reseptissä makeaan kombuchaan yhdistetään chiliä ja valkosipulia, jotka tuovat hienon maun Jyväbroilerin isoihin fileesuikaleisiin. Varsinainen keiton kokkaus sujuu hetkessä, mutta anna suikaleiden mielellään marinoitua kaikessa rauhassa, jopa yön yli.


Raaka-aineet
Marinointi:
1 pkt Jyväbroiler Iso Suikale Broilerin Fileestä Naturelli 330g
2 dl kombuchaa
1 kpl punainen chili hienonnettuna
3 kpl valkosipulinkynttä viipaleina
1 tl suolaa
Keittoon lisäksi:
2 dl kombuchaa
3 dl kanalientä
1 kpl sipuli hienonnettuna
0,5 kpl punainen paprika suikaleina
50 g riisinuudelia
2 kpl kevätsipulia
1 tl suolaa
2 rkl seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Laita broilerin fileesuikaleet kulhoon. Sekoita joukkoon kombucha, chili, valkosipulinkynnet ja suola. Anna marinoitua mielellään yön yli, jotta fileesuikaleet imevät maun liemestä.
Laita marinoidut fileesuikaleet liemineen kattilaan. Lisää kombucha ja kanaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon sipuli ja paprika, ja hauduta keittoa noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes fileesuikaleet kypsyvät.
Murustele keittoon riisinuudelit. Lisää joukkoon myös kevätsipulit ja suola. Anna hautua hetki, jotta nuudelit kypsyvät.
Paahda seesaminsiemenet pannulla ja ripottele keittoannosten pintaan.