Kookos-kvinoa-kanabowl

Työaika Kokonaisaika 30 min
2 annosta

Raikas ja herkullinen kanabowl viimeistellään rapeaksi paahdetulla kvinoalla. Aurinkoinen annos on kiva pakata mukaan vaikka lounasevääksi töihin.

12335_nelio.png

Raaka-aineet

1 kpl pieni punainen chili

1 rkl öljyä

400 g kookosmaitoa

2 dl vettä

1 tl suolaa

4 dl kvinoaa

1 pkt Jyväbroiler Iso Suikale Broilerin Fileestä Basilika-Sitruunaruoho 350g

3 rkl rypsiöljyä

0,5 kpl kurkku

0,5 ruukku basilikaa

ripaus suolaa

2 rkl omenaviinietikkaa

1 kpl syöntikypsä mango

0,5 dl oliiviöljyä

Rapeaksi paahdettu kvinoa:

1 dl kvinoaa

0,5 tl suolaa

Valmistusohje

Valmista ensin rapeaksi paahdettu kvinoa. Keitä 1 dl kvinoaa kypsäksi. Siivilöi ja kuivaa paperilla painellen siivilässä. Laita kvinoa miedolle lämmölle kuivalle paistinpannulle kuivumaan. Paahda hetki välillä sekoittaen ja lisää hieman pannun lämpöä ja paahda kvinoaa, kunnes se alkaa kevyesti poksahtelemaan. Mausta rapeaksi paahtunut kvinoa suolalla.

 

Kuullota hienonnettua chiliä hetki öljyssä. Lisää kookosmaito, vesi ja suolaa. Kiehauta. Lisää joukkoon kvinoa ja keitä kypsäksi hauduttaen miedolla lämmöllä noin 8 minuuttia. 

 

Paista fileesuikaleet öljyssä kypsäksi. 

 

Raasta kurkku ja hienonna joukkoon basilika. Mausta suolalla ja omenaviinietikalla.

 

Kuutioi mango.

 

Kokoa bowl sektoreittain kookos-kvinoan päälle. Lisää joukkoon  oliiviöljyä ja ripottele pinnalle paahdettua rapeaa kvinoaa.

Maistuiko ruoka?

Näillä tuotteilla onnistut