Lämmin kana-riisinuudelisalaatti
Tässä salaatissa kiteytyy kaikki mitä haluamme viikonloppulounaalta. Suolaisen makeaa, hieman tulisuutta sekä monta erilaista tekstuuria. Jos nuudelisalaattia sattuisi jäämään yli, maistuu se hyvin myös kylmänä, vaikkapa seuraavana päivänä.


Raaka-aineet
Pikkelöidyt kasvikset:
1 dl vettä
1/2 dl sokeria
1/2 dl riisiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
1/2 kurkku viipaleina
5 retiisiä viipaleina
1 rkl hienonnettua minttua
Kastike:
1 chili viipaleina
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 limen raastettu kuori ja mehu
1/2 rkl kalakastiketta
1 rkl hunajaa
Lisäksi:
1 pkt Jyväbroiler Iso Suikale Broilerin Fileestä Basilika-Sitruunaruoho 350g
1/2 rkl rypsiöljyä
100 g leveää riisinuudelia
1 pak choi hienonnettuna
50 g suolapähkinöitä karkeana rouheena
minttua ja thai-basilikaa koristeluun
Valmistusohje
Kiehauta vesi, sokeri ja etikka. Laita kurkut, retiisit ja minttu etikkaliemeen maustumaan.
Sekoita chili, valkosipuli, limen kuori ja mehu, kalakastike sekä hunaja keskenään kastikkeeksi.
Paista fileesuikaleet öljyssä pannulla kypsäksi.
Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada kastike lämpimien nuudelien joukkoon.
Kokoa nuudelit, pikkelöidyt, valutetut kasvikset, fileesuikaleet ja hienonnettu pak choi lautasille. Viimeistele pähkinöillä ja tuoreilla yrteillä.