Lime-korianterikanaa ja lämmin bulgursalaatti
Limellä ja korianterilla maustettu kananfilee ja lämmin, runsaasti tuoreita yrttejä sisältävä salaatti on helppo ja ihana ruoka niin lounaalle kuin illallisellekin. Kastikkeena toimii tsatsiki, joka maustetaankin tällä kertaa korianterilla.
Raaka-aineet
1 pkt Jyväbroiler Broilerin Fileepihvi Lime-Korianteri 380g
2 rkl öljyä
Korianteritsatsiki:
2 dl turkkilaista jogurttia
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1/2 kurkku raastettuna
1 limen mehu
1 rkl hunajaa
1/2 dl hienonnettua korianteria
ripaus suolaa
Salaatti:
2 dl bulguria
1 pieni punasipuli hienonnettuna
3 tomaattia kuutioituna
1/2 kurkku kuutioituna
2 limen mehu
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl hienonnettua persiljaa
1 dl hienonnettua minttua
Valmistusohje
Ota kananfileet mielellään huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä.
Sekoita tsatsikin ainekset keskenään ja siirrä se jääkaappiin maustumaan.
Paista kananfileitä kuumalla pannulla tilkassa öljyä noin 6 minuuttia välillä kääntäen, kunnes ne ovat läpikypsiä.
Keitä bulgur suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Valuta tarvittaessa ylimääräinen neste pois kattilasta. Sekoita joukkoon punasipuli, tomaatit ja kurkku. Anna kasvisten kuumentua kattilassa miedolla lämmöllä bulgurin kanssa hetki ja sekoita sitten joukkoon limemehu, oliiviöljy, suolaa ja mustapippuria. Lisää viimeisenä joukkoon tuoreet yrtit.
Tarjoile kananfileet salaatin ja tsatsikin kera.