Lime-korianterikanaa ja lämmin bulgursalaatti

Työaika Kokonaisaika 30 min
2 annosta

Limellä ja korianterilla maustettu kananfilee ja lämmin, runsaasti tuoreita yrttejä sisältävä salaatti on helppo ja ihana ruoka niin lounaalle kuin illallisellekin. Kastikkeena toimii tsatsiki, joka maustetaankin tällä kertaa korianterilla.

12476_nelio.png

Raaka-aineet

1 pkt Jyväbroiler Broilerin Fileepihvi Lime-Korianteri 380g

2 rkl öljyä

Korianteritsatsiki:

2 dl turkkilaista jogurttia

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1/2 kurkku raastettuna

1 limen mehu

1 rkl hunajaa

1/2 dl hienonnettua korianteria

ripaus suolaa

Salaatti:

2 dl bulguria

1 pieni punasipuli hienonnettuna

3 tomaattia kuutioituna

1/2 kurkku kuutioituna

2 limen mehu

1/2 dl oliiviöljyä

1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

1 dl hienonnettua persiljaa

1 dl hienonnettua minttua

Valmistusohje

Ota kananfileet mielellään huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä.

 

Sekoita tsatsikin ainekset keskenään ja siirrä se jääkaappiin maustumaan.

 

Paista kananfileitä kuumalla pannulla tilkassa öljyä noin 6 minuuttia välillä kääntäen, kunnes ne ovat läpikypsiä.

 

Keitä bulgur suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Valuta tarvittaessa ylimääräinen neste pois kattilasta. Sekoita joukkoon punasipuli, tomaatit ja kurkku. Anna kasvisten kuumentua kattilassa miedolla lämmöllä bulgurin kanssa hetki ja sekoita sitten joukkoon limemehu, oliiviöljy, suolaa ja mustapippuria. Lisää viimeisenä joukkoon tuoreet yrtit.

 

Tarjoile kananfileet salaatin ja tsatsikin kera.

Maistuiko ruoka?

Näillä tuotteilla onnistut