Paahdettu maa-artisokkakeitto Jyväbroilerilla

Työaika Kokonaisaika 45 min
4 annosta

Maa-artisokka on syksyn herkku. Artisokkien paahtaminen kuorineen helpottaa kokkausta ja tuo samalla keittoon lisää niin makua kuin rakennettakin. Keittoon soveltuvat mitkä vain Jyväbroilerin maustetuista fileistä - valitse siis niistä oma suosikkisi.

 

Tämä keitto on loistava tarjoiltava myös vieraille, sillä voit hyvin valmistaa sen kuumennusta vaille valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Raaka-aineet

1 kg maa-artisokkaa

2 kpl isoa jauhoista perunaa

1 kpl sipuli

2 rkl rypsiöljyä

suolaa

2 ltr kana- tai kasvislientä

4 dl kuohukermaa

mustapippuria

1 pkt (350-390 g) Jyväbroiler Broilerin fileitä (esim. merisuola tai rosmariini-karpalo)

Yrttiöljy

1 dl tuoretta hienonnettua salviaa

0,5 dl rypsiöljyä

1 kpl pieni valkosipulinkynsi

Koristeluun

miniversoja ja/tai -yrttejä

Valmistusohje

Pese maa-artisokat huolellisesti.

 

Kuori perunat ja sipuli.

 

Pilko maa-artisokat, perunat ja sipuli. 

 

Sekoita paloihin 1 rkl öljyä ja mausta suolalla.

 

Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

 

Kiehauta liemi kattilassa.

 

Lisää paahdetut kasvikset liemen joukkoon ja soseuta blenderissä tai sauvasekoittimella. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. 

 

Ruskista fileet molemmin puolin pannulla öljyssä ja kypsennä loppuun 200-asteisessa uunissa, noin 15 minuutin ajan.

 

Leikkaa kypsät fileet ohuiksi viipaleiksi.

 

Surauta salvia, rypsiöljy ja kuorittu valkosipulinkynsi sauvasekoittimella tasaiseksi yrttiöljyksi.

 

Kuumenna keitto.

 

Annostele keitto lautasille, aseta kanafileet keiton päälle, kaada päälle salviaöljyä ja viimeistele vielä miniversoilla ja/tai -yrteillä.

Maistuiko ruoka?