Paistileikkeet ja paprikakastiketta

Työaika Kokonaisaika 1 t
3 annosta

Romesco-henkinen paprikakastike on täydellinen pari korianterilla ja paprikalla maustetuille Jyväbroilerin paistileikkeille. Grillikauden kunniaksi kannattaa kylkeen valita sopivia tuoreita kasviksia. Parsa toimii täydellisesti, mutta kun parsakausi loppuu voit vaihtaa vaikkapa varsiparsakaaliin.

Raaka-aineet

1 pkt Jyväbroiler Broilerin Paistileike Korianteri-Paprika 460g

12 kpl parsaa

öljyä

Kastike:

2 punaista paprikaa puolitettuna, kannat ja siemenet poistettuna

2 tomaattia puolitettuina

1/2 dl oliiviöljyä

1 dl kuorettomia manteleita

1 valkosipulinkynsi

2 rkl tomaattipyreetä

2 rkl punaviinietikkaa

1 tl savupaprikajauhetta

suolaa

Koristeluun:

tuoretta korianteria

Valmistusohje

Sivele paprikat ja tomaatit öljyllä. Laita ne uunivuokaan kuori ylöspäin ja paahda 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

 

Lisää päälle mantelit sekä valkosipulinkynsi ja paahda vielä 5 minuuttia. 

 

Jäähdytä paprikat ja tomaatit kelmun alla ja kuori paahtuneet kuoret molemmista.

 

Säästä paahtuneista manteleista kolmasosa koristeluun. Lisää kaikki kastikkeen ainekset blenderiin ja soseuta sileäksi.

 

Katkaise parsoista kovat varret ja öljyä kevyesti.

 

Grillaa broilerin paistileikkeet ja parsat kypsiksi. Parsat tarvitset vain 2-3 minuuttia per puoli, kun taas paistileikkeet tarvitsee vajaat 10 minuuttia per puoli.

 

Koristele paistileikkeet rouhitulla mantelilla ja korianterilla, ja tarjoile paprikakastikkeen kanssa.

Maistuiko ruoka?

Näillä tuotteilla onnistut