Petran Laiskan lauantain kana

Työaika Kokonaisaika 1 t
4 annosta

Jyväbravuuri on reseptisarja, jossa huippukokki Hans Välimäki kehittää reseptejä julkisuudesta tuttujen henkilöiden tarpeisiin. Aktiivinen lapsiperheen äiti Petra Gargano toivoi Hans Välimäeltä uuniruokaa, joka valmistuisi kuin itsestään.

 

Helmoissa roikkuvat pikkuiset ovat varmasti monelle vanhemmalle tuttu tilanne. Tämä ruoka tosiaan syntyy uunissa kuin itsestään, jolloin ajan voi käyttää kokkailun sijaan vaikkapa leikkiin tai lepäilyyn. Herkullista lauantaita tai mitä vain päivää Petran reseptin parissa!

Raaka-aineet

2 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee Persilja-Valkosipuli 390g

2 sitruunan mehua ja ½ kuori raastettuna

6-8 keskikokosta kiinteämaltoista perunaa pestynä ja pilkottuna

2-3 porkkanaa pestyinä ja pilkottuina

2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja murskattuina

2 salottisipulia kuorittuina ja pilkottuina

4-6 rkl öljyä

1 rkl timjamia kuivattuna tai tuoretta silppua

Ripaus suolaa ja pippuria

2-3 dl vettä

1 kanaliemikuutio

Valmistusohje

Sekoita pilkotut perunat, porkkanat, salottisipulit (keltasipulikin käy) ja valkosipuli keskenään suolan, pippurin ja timjamin kanssa uunivuoassa öljytilkan kera. Sekoita kunnolla, jotta kaikki maustuvat hyvin. Aseta vuoka kiertoilmauuniin keskitasolle 175–200 asteeseen noin 30–35 minuutiksi, kunnes perunat ja porkkanat ovat hieman alkaneet pehmentyä.

 

Lisää vuokaan 2–3 dl vettä, sitruunan mehu ja kuori sekä halutessasi kanaliemikuutio. Kannattaa tässä vaiheessa huomioida suolan määrä, koska liemikuutiot sisältävät myös suolaa. Sekoita ja lisää fileet juuresten päälle ja kypsennä vielä 15-20 min, kunnes broilerinfileet ja juurekset ovat kokonaan kypsentyneet.

 

Nostele fileet vuoasta sivuun siksi aikaa, että voit sekoittaa juurekset vielä kerran liemen kera uunivuoassa.

 

Tarjoile fileiden, kypsien maukkaiden juuresten ja uunivuoassa olevan liemen kera. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Lisukkeeksi sopii esimerkiksi hyvä raikas salaatti.

Maistuiko ruoka?

Näillä tuotteilla onnistut