Pinaattisalaattia ja rapeaa broileria

Työaika 45 min Kokonaisaika 45 min
2 annosta
Jyvabroiler_Sitruunapesto_1500x1500.jpg

Raaka-aineet

350 g Jyväbroiler Iso Suikale Broilerin Fileestä Sitruunapesto 350g

3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä paistamiseen

1/4 tl hienoa suolaa

Helmikuskus pinaattisalaatti

2 dl helmikuskusta raakana (esim. Sevan merkkinen)

2 dl kasvislientä tai vettä

0,5 dl oliivi- tai rypsiöljyä

100 g vihreitä kypsiä soijapapuja (pakaste)

70 g tuoreita pinaatinlehtiä

1/2 tl suolaa

1/4 tl kuivattua chilirouhetta

0,5 dl sitruunakastiketta

Sitruunakastike

0,25 dl sitruunamehua

0,25 dl oliiviöljyä

1 kpl valkosipulinkynsi, murskattuna tai hienoksi pilkottuna

1 tl hunajaa tai sokeria

ripaus suolaa sekä mustapippuria maun mukaan

Valmistusohje

Keitä helmikuskus pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi kasvisliemessä.

Jäähdytä kuskus heti keittämisen jälkeen kylmällä vedellä, ettei se liisteröidy kuumana, koska siinä on runsaasti tärkkelystä. Jäähdyttämisen avulla saat kuskuksen pysymään irtonaisena.

Halutessasi voit lisätä hieman oliiviöljyä tai sitruunakastiketta joukkoon, jotta kuskus pysyy mehukkaan irtonaisena.

 

Kuumenna öljy (3 rkl) kasarissa, paista jyväbroilerit mehukkaan kypsiksi ja mausta suolalla. Lisää joukkoon kuskukset, soijapavut, suola sekä chilirouhe.

Paista hetken aikaa, kunnes seos kuumenee ja lisää lopuksi pinaatti. Pyöräytä muutaman kerran seosta, jotta kaikki ainekset sekoittuvat keskenään.

 

Nosta kasari liedeltä ja lisää mukaan sitruunakastike.

 

Sekoita sitruunamehu, oliiviöljy, murskattu valkosipulinkynsi, hunaja tai sokeri, suola ja pippuri pienessä kulhossa.
Sekoita hyvin, kunnes ainekset ovat täysin sekoittuneet ja kastike on tasainen.

Voit myös lisätä halutessasi muita mausteita tai yrttejä (esim. tuoretta persiljaa, basilikaa, rakuunaa tai korianteria) antamaan lisää makua kastikkeelle.

Maistuiko ruoka?

Näillä tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit