Roomalainen peltipizza
Herkullinen roomalainen peltipizza on pinnalta rapea ja sisältä pehmeä. Täydellisen lopputuloksen saat kohottamalla taikinaa yön yli jääkaapissa kelmulla peitettynä.
Raaka-aineet
1 pkt Jyväbroiler Iso Suikale Broilerin Fileestä Basilika-Sitruunaruoho 350g
2 tl rypsiöljyä
0,5 tl suolaa
250 g Ricotta-juustoa
250 g buffalomozzarellaa
100 g kovaa vuohenjuustoa
200 g lehtikaalia
1 tl chilihiutaleita
1 kpl sitruuna
tuoretta oreganoa
Pohja:
3,5 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
1 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa
7,5 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
Lämmitä vesi. Sekoita vesi, kuivahiiva, oliiviöljy ja suola keskenään. Lisää jauhoja vähän kerrallaan veteen ja vaivaa taikinaa noin viisi minuuttia. Peitä kannella tai kelmulla ja anna kohota huoneenlämmössä vähintään neljä tuntia. Mikäli aikataulu sallii, voit antaa taikinan kohota jääkaapissa seuraavaan päivään saakka, jolloin pohjasta tulee vielä maukkaampi.
Kypsennä fileesuikaleet pannulla tilkassa öljyä.
Painele pizzataikina varovasti uunipellille leivinpaperin päälle levyksi.
Levitä pohjalle Ricotta-juusto, revi päälle mozzarella ja raasta sen päälle vielä vuohenjuusto.
Poista lehtikaalista kova keskus, revi paloiksi ja levitä palat juuston päälle.
Lisää vielä fileesuikaleet.
Paista pizzaa uunin keskiosassa 250 asteessa noin 10 minuuttia. Voit käyttää myös grillivastuksia paahteisen värin saamiseksi.
Viimeistele pizza chilihiutaleilla, raastetulla sitruunankuorella ja oreganon lehdillä.