Rosmariini-karpalokanaa, grillattua kantarellia ja viikunaa sekä karpalo-chutneyta
Kantarellien metsäisen täyteläistä makua täydentää aromaattinen rosmariini. Tämän kauniin annoksen kruunaa makeat grillatut viikunat ja kirpsakka karpalochutney.
Raaka-aineet
1 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee Rosmariini-karpalo 390g
1 rkl oliiviöljyä
200 g tuoreita kantarelleja
1 rkl rosmariinin lehtiä
1 valkosipuli hienonnettuna
1/2 tl suolaa
4 viikunaa puolikkaina
Karpalo-chutney:
1 punasipuli hienonnettuna
200 g (pakaste-)karpaloita
1 appelsiinin kuori ja mehu
3 rkl valkoviinietikkaa
2 dl ruokosokeria
1 tl suolaa
2 tähtianista
Valmistusohje
Valmista ensin chutney. Laita kaikki chutneyn ainekset kattilaan, ja keitä kasaan noin 20 minuuttia välillä sekoittaen.
Grillaa kananfileet kypsiksi.
Mausta kantarellit lopulla öljyllä, rosmariinilla, valkosipulilla ja suolalla. Grillaa kantarellit ja viikunat niin, että ne saavat väriä.
Vaihtoehtoisesti voit ruskistaa fileisiin pinnat pannulla, ja kypsentää ne loppuun uunissa, ja paistaa fileiden uunissa ollessa kantarellit pannulla.
Tarjoile fileet chutneyn, kantarellien ja viikunoiden kanssa.