Rosmariini-karpalokanaa ja lämmintä juurikassalaattia
Punajuuren sukulaiset raita- ja keltajuuri ovat näyttäviä raaka-aineita syksyiseen juuressalaattiin. Punajuurta miedomman maun omaavat juurikkaat maistuvat myös raakana, kunhan leikkaat juurikkaista oikein ohuita viipaleita.
Raaka-aineet
4 kpl raitajuurta
4 kpl keltajuurta
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl hunajaa
2-3 kpl rosmariinin oksaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 tl raastettua piparjuurta
2 dl turkkilaista jogurttia
40 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
1 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee Rosmariini-karpalo 390g
0,5 rkl rypsiöljyä
2 rkl granaattiomenan siemeniä
mintun lehtiä
Valmistusohje
Kuori raita- ja keltajuuret. Viipaloi yksi raita- ja yksi keltajuuri mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja laita jääveteen odottamaan annoksen viimeistelyä.
Leikkaa loput juurikkaat ronskeiksi lohkoiksi ja sekoita lohkoihin rypsiöljy, hunaja, rosmariinin lehdet, sekä suolaa ja pippuria. Paahda juurikkaita 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Sekoita raastettu piparjuuri jogurttiin.
Paahda pistaasipähkinät nopeasti pannulla ja mausta suolalla. Paista kananfileisiin kaunis väri öljytyllä pannulla, ja kypsennä loppuun 200-asteisessa uunissa, noin 15-20 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ja leikkaa viipaleiksi.
Levitä jogurttikastiketta lautasen pohjalle. Aseta jogurtin päälle paahdetut juurekset, pähkinät, granaattiomenan siemenet sekä raa’at juurikasviipaleet. Lisää kananfilee vierelle ja koristele hienonnetulla minttua.