Salaattikääröt thaibasilika-sitruunaruohokanasta
Thaibasilikalla ja sitruunaruoholla maustetut Jyväbroilerin reisipaistit ovat erinomainen raaka-aine salaatinlehdistä valmistettaviin ssäm-kääröihin, joista syntyy helppo kesäinen buffet. Lisukkeita on helppo varioida oman maun mukaan, mutta erilaiset pikkelit, jokin mausteinen majoneesipohjainen kastike ja rapeutta tuovat pähkinät kuuluvat usein asiaan. Tulisuuden määrää voit säädellä srirachalla, jota jokainen voi laittaa omaan salaattikääröönsä makunsa mukaan.


Raaka-aineet
1 pkt Jyväbroiler Broilerin Paistileike Thaibasilika-Sitruunaruoho 460g
12 lehteä gem-salaattia
Pikkelöity paprika:
2 rkl omenaviinietikkaa
1/2 dl sokeria
1 dl lämmintä vettä
1/2 punainen paprika viipaloituna
1/2 keltainen paprika viipaloituna
Soija-seesamimajoneesi:
1 dl majoneesi
1 rkl soijakastiketta
1 tl seesamiöljyä
1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä (mustia ja valkoisia)
Tarjoiluun:
srirachaa
paahdettuja seesaminsiemeniä (mustia ja valkoisia)
paahdettuja cashewpähkinöitä
tuoretta korianteria
Valmistusohje
Sekoita omenaviinietikka, sokeri ja vesi keskenään kunnes sokeri on sulanut. Lisää paprikat liemeen marinoitumaan vähintään tunniksi.
Sekoita majoneesin ainekset keskenään.
Grillaa broilerin paistileikkeet kypsiksi, noin 10 minuuttia per puoli. Anna vetäytyä.
Erottele salaatinlehdet ja huuhtele ne.
Laita pikkelöidyt paprikat, soija-seesamimajoneesi, sriracha, seesaminsiemenet, cashewpähkinät ja korianteri kulhoihin.
Viipaloi paistileikkeet.
Tarjoile kaikki ainekset buffet-tyyliin.