Seesamikanaa ja mango-sitrussalaattia
Ihanassa mango-sitrussalaatissa maistuu paahteisen lakritsinen fenkoli sekä trooppinen mango, sekä mandariini ja veriappelsiini. Salaatin kruunaavat misolla ja seesaminsiemenillä kuorrutetut kananfileesuikaleet ja kirpeän tulinen kastike.


Raaka-aineet
3 rkl misotahnaa
vettä
1 pkt Jyväbroiler Iso Suikale Broilerin Fileestä Naturelli 330g
suolaa
mustapippuria
3 mustia ja vaaleita seesaminsiemeniä
1 rkl rypsiöljyä
Mango-sitrussalaatti:
2 fenkolia
1 rkl rypsiöljyä
suolaa
1 mango
4 mandariinia
2 veriappelsiinia
2 punasipulia
Chili-limekastike:
3 rkl rypsiöljyä
2 limen mehu
2 tl chilihiutaleita
1 rkl soijakastiketta
1 rkl hunajaa
Valmistusohje
Nypi fenkolin tillimäiset lehdet irti. Viipaloi fenkolit pitkittäin. Pirskota viipaleille rypsiöljyä ja mausta suolalla. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Kuori ja viipaloi mango, mandariinit, appelsiinit ja punasipulit.
Lisää misotahnan joukkoon tilkka vettä. Pyörittele fileesuikaleet tahnassa ja mausta vielä suolalla ja pippurilla. Pyörittele suikaleet sen jälkeen seesaminsiemenissä niin, että siemenet jäävät pintaan kiinni.
Paista suikaleet kypsiksi öljytyllä pannulla.
Sekoita chili-limekastikkeen ainekset keskenään.
Kokoa salaatin ainekset vadille tai lautaselle.
Nosta fileesuikaleet salaatin päälle ja viimeistele chili-limekastikkeella ja fenkolin lehdillä.