Taatelisiirapilla glaseerattu Jyväbroiler ja inkivääriporkkanoita
Makua tulviva makea taatelisiirappi sopii täydellisesti jouluisen Jyväbroilerin glaseeraamiseen. Inkiväärillä maustetut hunajaiset porkkanat antavat annokselle täyteläistä makua ja kaunista väriä.


Raaka-aineet
1 kpl Jyväbroiler Kokonainen Broileri Naturelli n1,1kg
Glaseerauskastike:
10 kpl kuivattua, kivetöntä taatelia
1 rkl rypsiöljyä
3 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 kpl appelsiinia
1 kanelitanko
1/2 tl juustokuminaa
1/2 tl suolaa
Inkivääriporkkanat:
400 g erivärisiä porkkanoita
1 rkl rypsiöljyä
1/2 tl inkiväärijauhetta
2 rkl hienonnettua timjamia
1 rkl hunajaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
kuivattuja karpaloita
timjamia
Valmistusohje
Laita kattilaan viipaloidut taatelit, rypsiöljy ja valkosipuli. Lisää kahden appelsiinin raastettu kuori sekä neljän appelsiinin mehu, kanelitanko, juustokumina ja suola.
Keitä kasaan noin 10 minuuttia ja surauta pyreeksi sauvasekoittimella. Lisää tilkka vettä, jos glaseerauskastike vaikuttaa liian jäykältä.
Pese porkkanat ja leikkaa pitkittäin kahteen tai neljään osaan. Mausta rypsiöljyllä, inkiväärillä, timjamilla, hunajalla, valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.
Aseta porkkanat vuoan pohjalle ja broileri porkkanoiden päälle.
Valele glaseerauskastiketta broilerin pinnalle ja laita vuoka 180-asteiseen uuniin keskitasolle. Kypsennä 1–1½ tuntia, kunnes broileri on läpikypsää (sisälämpö 75 astetta).
Viimeistele vuoka ennen tarjoilua kuivatuilla karpaloilla ja timjamin oksilla.