Uunifileet, paahdetut perunat ja paprikakastike

Työaika 40 min Kokonaisaika 40 min
4 annosta

Jyväbroiler-uunifileet ja perunat kypsyvät tässä reseptissä kätevästi samaan aikaan uunissa. Annos saa mausteisuutta juustokuminasta ja savupaprikasta, joilla perunat maustetaan. Voit hyödyntää muita mausteita kuten korianterinsiemeniä tai curryjauhetta makusi ja maustekaappisi sisällön mukaan.

uunifileeta-paahdettuja-perunoita-ja-paprikakastiketta.png

Raaka-aineet

1 pkt Jyväbroiler Broilerin Uunifilee Tomaatti-Persilja & Paprikavoi 590g

(tuoretta oreganoa koristeluun)

Paahdetut perunat

2 tl suolaa

2 tl savupaprikajauhetta

1 1/2 tl juustokuminaa

1 tl rouhittua mustapippuria

800 g perunoita ohuiksi lohkoiksi leikattuna

1/2 dl rypsiöljyä

Paprikakastike

1 prk (250 g) paahdettuja punaisia paprikoita öljyssä

3 rkl cashewpähkinöitä

1/2 dl oliiviöljyä

1 kpl valkosipulinkynsi

1 rkl punaviinietikkaa

Valmistusohje

Ota uunifileerasia huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

 

Sekoita perunoiden mausteet keskenään. Laita perunat uunipellille tai uunivuokaan. Sekoita perunoihin öljy, ja ripottele päälle mausteseos.

 

Poista uunifileerasiasta kalvo. Laita niin perunavuoka kuin uunifileerasia 175-asteiseen uuniin. Kypsennä 30-35 minuuttia.

 

Surauta kaikki paprikakastikkeen ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella karkeaksi tahnaksi.

 

Viimeistele kypsät uunifileet ja perunat halutessasi tuoreella oreganolla. Tarjoile paprikakastikkeen kanssa.

Maistuiko ruoka?

Näillä tuotteilla onnistut