Uunifileet, paahdetut perunat ja paprikakastike
Jyväbroiler-uunifileet ja perunat kypsyvät tässä reseptissä kätevästi samaan aikaan uunissa. Annos saa mausteisuutta juustokuminasta ja savupaprikasta, joilla perunat maustetaan. Voit hyödyntää muita mausteita kuten korianterinsiemeniä tai curryjauhetta makusi ja maustekaappisi sisällön mukaan.


Raaka-aineet
1 pkt Jyväbroiler Broilerin Uunifilee Tomaatti-Persilja & Paprikavoi 590g
(tuoretta oreganoa koristeluun)
Paahdetut perunat
2 tl suolaa
2 tl savupaprikajauhetta
1 1/2 tl juustokuminaa
1 tl rouhittua mustapippuria
800 g perunoita ohuiksi lohkoiksi leikattuna
1/2 dl rypsiöljyä
Paprikakastike
1 prk (250 g) paahdettuja punaisia paprikoita öljyssä
3 rkl cashewpähkinöitä
1/2 dl oliiviöljyä
1 kpl valkosipulinkynsi
1 rkl punaviinietikkaa
Valmistusohje
Ota uunifileerasia huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Sekoita perunoiden mausteet keskenään. Laita perunat uunipellille tai uunivuokaan. Sekoita perunoihin öljy, ja ripottele päälle mausteseos.
Poista uunifileerasiasta kalvo. Laita niin perunavuoka kuin uunifileerasia 175-asteiseen uuniin. Kypsennä 30-35 minuuttia.
Surauta kaikki paprikakastikkeen ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella karkeaksi tahnaksi.
Viimeistele kypsät uunifileet ja perunat halutessasi tuoreella oreganolla. Tarjoile paprikakastikkeen kanssa.