Kylmäsavubroileririsotto
4
Henkeä
30 min

Kylmäsavubroileririsotto

Raaka-aineet

1,5 ltr kanalientä

1 rkl oliiviöljyä

3 rkl voita

1 kpl salottisipuli

1 kpl valkosipulinkynsi

1 pkt Jyväbroiler 100g Suomalainen Kylmäsavubroileri

3 dl risottoriisiä

2 dl kuivaa valkoviiniä

100 g sinihomejuustoa

mustapippuria

lehtipersiljaa

Näin se hoituu

Kiehauta kanaliemi ja anna sen kuplia hiljaa viereisellä levyllä valmistaessasi risottoa.

Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipuli, Kuumenna öljy ja 2 rkl voita korkeareunaisessa paistinpannussa ja kuullota sipulit. Hienonna kylmäsavubroilerileikkeet ja lisää pannulle. Paista kunnes sipulit ovat pehmeitä.

Lisää riisi ja kuullota läpikuultavaksi koko ajan sekoittaen. Lisää viini ja anna sen imeytyä riisiin samalla sekoitellen. Lisää kanalientä joukkoon desi, pari kerrallaan, sekoita koko ajan hellästi. Riisin kypsymiseen kuluu n. 20 minuuttia.

Nosta pannu hellalta kun riisit ovat napakan kypsiä. Sekoita joukkoon voi. Murustele mukaan puolet sinihomejuustosta, sekoita kunnes juusto sulaa. Mausta mustapippurilla. Viimeistele risotto murustamalla loput juustot pinnalle ja ripottelemalla juuston päälle vielä hienonnettua persiljaa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut