
Appelsiini-rakuunabroileri
Raaka-aineet
1 kpl Jyväbroiler Kokonainen Broileri Naturelli n1,1kg
1 rkl jauhettua neilikkaa
1 rkl jauhettua inkivääriä
1 rkl jauhettua kanelia
0,5 rkl suolaa
1 kpl appelsiini
1 kpl veriappelsiini
8 kpl tuoretta rakuunan oksaa
Appelsiinikastike
0,5 dl sokeria
2 kpl appelsiinia
2 dl kuivaa valkoviiniä
3 dl kanalientä
2 rkl soijakastiketta
2 tl maissijauhoja
50 g voita
Näin se hoituu
Tee mausterubi sekoittamalla neilikka, inkivääri, kaneli ja suola keskenään. Levitä rubi tasaisesti broilerin nahan alle kauttaaltaan. Viipaloi appelsiinit ohuiksi viipaleiksi ja pilko ne vielä neljään osaan. Aseta pilkotut appelsiinit rakuunanlehtien kanssa broilerin nahan alle. Levitä nahan päälle vielä vähän rubia ja muutama appelsiiniviipale. Paista broileri uunissa 170 asteessa noin 1 h 20 min.
Broilerin kypsyessä uunissa tee appelsiinikastike. Ruskista sokeri kevyesti kattilassa. Lisää appelsiinien mehu ja raastettu kuori kattilaan. Keitä hetki kunnes sokeri on sulanut kokonaan ja lisää valkoviini sekä kanaliemi. Keitä kastiketta kasaan ja mausta soijakastikkeella. Suurusta kastike vesitilkkaan sekoitetulla maissijauholla ja lisää lopuksi pilkottu voi koko ajan sekoittaen. Tarjoile broileri appelsiinikastikkeen kera.