
Appelsiini-sumakkikanaa ja mämmirisottoa
Raaka-aineet
2 kpl appelsiinia
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sumakkijauhetta
1 rkl hienonnettua timjamia
2 kpl valkosipulinkynttä
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 pkt Jyväbroiler Broilerin Paistileike Naturelli 600g
2 kpl kokonaista valkosipulia
Risotto
1 kpl iso salottisipuli
2 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
5 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
1 dl mämmiä
1 ltr kasvislientä
1 dl parmesaaniraastetta
1/2 kpl sitruunan kuori ja mehu
2 rkl hienonnettua timjamia
suolaa
rouhittua mustapippuria
(kuohukermaa)
Näin se hoituu
Sekoita yhden appelsiinin mehu, oliiviöljy, sumakki, timjami, kaksi hienonnettua valkosipulinkynttä, suola ja mustapippuri keskenään. Sekoita kastike paistileikkeisiin ja anna maustua huoneenlämmössä 30 minuuttia. Viipaloi jäljelle jäänyt appelsiini. Levitä viipaleet vuoan pohjalle ja aseta paistileikkeet viipaleiden päälle. Leikkaa kokonaisten valkosipulien kärjestä kanta pois ja aseta valkosipulit vuokaan. Laita vuoka 190-asteiseen uuniin ja paista noin 45 minuuttia. Valele kanoja ja valkosipuleita paistoliemellä kypsentämisen aikana.
Hienonna sipulit ja kuullota hetki kattilassa oliiviöljyssä. Lisää kattilaan riisi ja jatka kuullottamista. Kaada joukkoon viini ja anna kiehahtaa. Lisää joukkoon mämmi ja kasvislientä vähän kerrallaan. Lisää lientä pikkuhiljaa samalla sekoitellen, kunnes riisi on napakan kypsää. Lisää joukkoon parmesaani, sitruunan kuori ja mehu sekä timjami. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jos haluat risotosta täyteläisemmän, voit lisätä siihen vielä tilkan kermaa.