
Kana-vohveli-sliderit
Raaka-aineet
Broileripekonihillo:
1 pkt Jyväbroiler Broileripekoni 120g
1 kpl sipuli hienonnettuna
2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/2 dl ruokosokeria
1/2 dl hunajaa
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 dl kanalientä
Jalapenomajoneesi:
2 dl majoneesia
1/2 kpl jalapeno hienonnettuna
1 rkl hienonnettua ruohosipulia
Chipotle-broileri:
1 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee & Yrttiöljy Pesto 370g
1/2 rkl rypsiöljyä
Vohvelit:
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 kpl kananmuna
2 dl maitoa
1 rkl sulatettua voita
Viimeistelyyn miniyrttejä ja/tai -versoja
Näin se hoituu
Hienonna broileripekoni ja ruskista pannulla. Lisää joukkoon sipuli ja valkosipuli, ja kuullota hetki. Lisää sokeri, hunaja, etikka ja kanaliemi. Keitä kasaan ja jäähdytä.
Sekoita jalasenomajoneesin ainekset keskenään ja nosta jääkaappiin maustumaan.
Ruskista broilerinfileet pannulla öljyssä molemmin puolin. Kypsennä loppuun 180-asteisessa uunissa. Sivele chipotle-yrttiöljypussin sisältö fileiden päälle ja anna maustua vielä hetki jälkilämmöllä. Viipaloi fileet.
Sekoita vohvelitaikinan kuivat aineet keskenään. Vatkaa kananmunan rakenne rikki. Lisää maito ja voi. Vatkaa jauhoseos munamaidon joukkoon ja jätä taikina lepäämään 15 minuutiksi. Paista vohvelit vohveliraudalla ja leikkaa pienempiin paloihin.
Täytä vohvelit broileripekonihillolla, broileriviipaleilla, jalapenomajoneesilla. Viimeistele miniyrteillä- tai versoilla.