Broileriempanadat ja pedre-salsaa
6
Henkeä
45 min

Broileriempanadat ja pedre-salsaa

Raaka-aineet

Taikina:

1 ltr vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

2 kpl kananmunaa

1 dl maitoa

200 g voita

1 kpl kananmuna voiteluun

Pedre-salsa:

2 kpl tomaattia hienonnettuna

1 kpl jalapeno hienonnettuna

1 kpl kevätsipuli hienonnettuna

1 dl hienonnettua korianteria

2 rkl hienonnettua ruohosipulia

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl punaviinietikkaa

suolaa ja mustapippuria myllystä

Broileritäyte:

1 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee Persilja-Valkosipuli 390g

1 ltr kanalientä

1 kpl sitruunan mehu

1 rkl rypsiöljyä

1 sipuli hienonnettuna

2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 kpl chili hienonnettuna

2 kpl punaista paprikaa hienonnettuna

1 dl hienonnettua lehtipersiljaa

1/2 rkl juustokuminaa

1 rkl oreganoa

1 rkl sokeria

suolaa ja mustapippuria myllystä

Näin se hoituu

Klassiset chileläiset empanadat täytetään jauhetulla lihalla, sipulilla ja rusinoilla. Tässä versiossa täytteenä on revitty broileri ja empanadat tarjoillaan chileläisen salsan, pebren kanssa. Jos haluat oikaista hieman, voit vallan mainiosti tehdä empanadat myös pakastevoitaikinasta.

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kananmunat, maito ja huoneenlämpöinen voi. Vaivaa taikinaa hetki ja nosta se jääkaappiin lepäämään pariksi tunniksi.

Sekoita salsan ainekset keskenään ja laita se jääkaappiin maustumaan.

Laita broilerinfileet kattilaan. Lisää kanaliemi ja sitruunan mehu. Kiehauta ja anna porista miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Nosta broilerinfileet liemestä ja revi hienoksi esimerkiksi haarukoilla. Säästä myös liemi.

Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipulia, valkosipulia, chiliä ja paprikaa hetki. Lisää pannulle persilja, revitty broilerinliha sekä 2 dl lientä. Anna poreilla kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Mausta lopuksi juustokuminalla, oreganolla, sokerilla, suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä hetki ennen empanadojen täyttämistä.

Kauli taikina ohueksi levyksi ja painele siitä ympyröitä pyöreällä muotilla. Lusikoi ympyröiden keskelle täytettä ja sulje ne puoliympyrän mallisiksi. Painele taikinan reunat napakasti kiinni sormin tai haarukalla, ja voitele pinnat vielä kananmunalla. Paista empanadoja 200 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Tarjoile salsan kanssa.

Näillä Jyväbroiler-tuotteilla onnistut