Broileripekoni-avokadoranskalaiset ja sitrusmoctail
3
Henkeä
30 min

Broileripekoni-avokadoranskalaiset ja sitrusmoctail

Raaka-aineet

2 kypsää avokadoa

1 dl raastettua parmesaania

1 pkt Jyväbroiler Broileripekoni 120 g

Ranch-kastike:

1 dl kermaviiliä

1 dl majoneesia

1 limen mehu

1/2 tl suolaa

1/2 tl rouhittua mustapippuria

1 tl sipulijauhetta

1 tl valkosipulijauhetta

1 rkl hienonnettua ruohosipulia

1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

1 rkl hienonnettua tilliä

Sitrusmocktail:

1 lime

1 sitruuna

jäitä

tuoretta minttua

1 ltr kivennäisvettä

1 rkl hunajaa

Näin se hoituu

Mikä olisikaan parempi snäkki vaikkapa vappubrunssille kuin hurmaavat broileripekoni-avokadoranskalaiset? Nauti limellä maustetun ranch-kastikkeen kanssa sitrusmocktailia siemaillen.

Poista avokadoista kivet ja kuoret. Viipaloi avokadot paksuiksi viipaleiksi ja pyöritä ne parmesaaniraasteessa. Leikkaa pekonit puoliksi ja kierrä avokadoviipaleiden ympärille. Aseta uunipellille ja kaada loput parmesaaniraasteesta niiden päälle. Kypsennä uunissa 200 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes broileripekoni on kypsää ja rapeaa.

Sekoita sillä välin ranch-kastikkeen ainekset keskenään.

Pese ja viipaloi lime ja sitruuna. Laita laseihin limen ja sitruunan viipaleita, jäitä ja mintunlehtiä. Kaada päälle kivennäisvettä ja hunajaa. Sekoita niin, että hunaja sulaa nesteen joukkoon. Koristele mintun oksilla.