Broilerisalaatti paahdetuilla rypäleillä ja avocadokastikkeella
6
Henkeä
45 min

Broilerisalaatti paahdetuilla rypäleillä ja avocadokastikkeella

Raaka-aineet

1 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee Naturelli 640g

1 rkl rypsiöljyä

1 rkl suolaa

mustapippuria myllystä

200 g vihreitä viinirypäleitä

200 g tummia viinirypäleitä

1 rkl oliiviöljyä

50 g saksanpähkinöitä

50 g cashewpähkinöitä

100 g retiisejä

2 kpl vihreää omenaa (Granny Smith)

200 g lehtikaalia

Avokadokastike:

1 kpl syöntikypsä avokado

200 g kermaviiliä

1 rkl oliiviöljyä

2 kpl limen mehu

1 rkl hunajaa

0,5 tl suolaa

0,5 tl rouhittua mustapippuria

Näin se hoituu

Tämä koukuttavan herkullinen broilerisalaatti on omiaan vaikkapa vappubrunssipöytään. Paahtamalla viinirypäleitä saat niistä ihanan makeita ja maukkaita. Rouskuvat pähkinät ja raikas avokadokastike viimeistelevät kokonaisuuden.

Ruskista broilerit öljyssä pannulla, mausta suolalla ja pippurilla, ja kypsennä loppuun uunissa 180 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes sisälämpö näyttää 75 astetta. Pirskottele viinirypäleiden päälle oliiviöljyä ja paista broilereiden kanssa uunissa varsineen. Kun broilerit ovat valmiita, nosta uunin lämpötila 250 asteeseen ja paahda rypäleitä vielä noin 10 minuuttia.

Paahda pähkinät kuivalla pannulla ja leikkaa veitsellä vähän pienemmäksi.

Viipaloi retiisit ja suikaloi omenat. Revi lehtikaalit irti varresta ja pese kylmässä vedessä.

Laita avokadon hedelmäliha, kermaviili, oliiviöljy, limen mehu, hunaja, suola ja pippuri kulhoon ja surauta sileäksi kastikkeeksi sauvasekoittimella.

Viipaloi jäähtyneet broilerinfileet, irrota rypäleet varsista ja sekoita kaikki broilerisalaatin ainekset kastikkeineen keskenään. Voit käyttää osan aineksista salaatin koristeluun.

Näillä Jyväbroiler-tuotteilla onnistut