
Broilerisalaatti paahdetuilla rypäleillä ja avocadokastikkeella
Raaka-aineet
1 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee Naturelli 640g
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl suolaa
mustapippuria myllystä
200 g vihreitä viinirypäleitä
200 g tummia viinirypäleitä
1 rkl oliiviöljyä
50 g saksanpähkinöitä
50 g cashewpähkinöitä
100 g retiisejä
2 kpl vihreää omenaa (Granny Smith)
200 g lehtikaalia
Avokadokastike:
1 kpl syöntikypsä avokado
200 g kermaviiliä
1 rkl oliiviöljyä
2 kpl limen mehu
1 rkl hunajaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
Näin se hoituu
Ruskista broilerit öljyssä pannulla, mausta suolalla ja pippurilla, ja kypsennä loppuun uunissa 180 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes sisälämpö näyttää 75 astetta. Pirskottele viinirypäleiden päälle oliiviöljyä ja paista broilereiden kanssa uunissa varsineen. Kun broilerit ovat valmiita, nosta uunin lämpötila 250 asteeseen ja paahda rypäleitä vielä noin 10 minuuttia.
Paahda pähkinät kuivalla pannulla ja leikkaa veitsellä vähän pienemmäksi.
Viipaloi retiisit ja suikaloi omenat. Revi lehtikaalit irti varresta ja pese kylmässä vedessä.
Laita avokadon hedelmäliha, kermaviili, oliiviöljy, limen mehu, hunaja, suola ja pippuri kulhoon ja surauta sileäksi kastikkeeksi sauvasekoittimella.
Viipaloi jäähtyneet broilerinfileet, irrota rypäleet varsista ja sekoita kaikki broilerisalaatin ainekset kastikkeineen keskenään. Voit käyttää osan aineksista salaatin koristeluun.