Burgundin kanapata ja rosmariinipaahdetuja perunoita
4
Henkeä
80 min

Burgundin kanapata ja rosmariinipaahdetuja perunoita

Raaka-aineet

1 pkt Jyväbroiler Broileripekoni 120g

öljyä

2 kpl sipulia hienonnettuna

200 g tuoreita herkkusieniä viipaloituna (tai säilykkeenä)

2 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee Rosmariini-karpalo 390g

2 tl suolaa

1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna

3 kpl porkkanaa kuutioituna

0,5 kpl mukulaselleri kuutioituna

1 dl tomaattipyreetä

2 dl punaviiniä

1 ltr tummaa lihalientä

1 dl hillosipuleita

Rosmariiniperunat:

1 kg perunaa

1 dl hyvää oliiviöljyä

muutama oksa rosmariinia hienonnettuna (tai kuivattua rosmariinia)

2 tl suolaa

mustapippuria myllystä

Näin se hoituu

Pese perunat huolellisesti ja halkaise ne. Sekoita kulhossa perunoihin öljy, rosmariini, suola ja mustapippuri. Levitä perunat leivinpaperille pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa perunoiden koosta riippuen noin 30–45 minuuttia.

Kypsennä pekonikuutiot öljytyssä kattilassa. Lisää joukkoon sipuli ja herkkusienet. Kuullota. Leikkaa broilerin fileet reiluiksi paloiksi ja lisää kattilaan. Paistele hetki. Lisää kattilaan suola, valkosipuli, porkkana, selleri, tomaattipyree, punaviini ja lihaliemi. Hauduta pataa miedolla lämmöllä puolisen tuntia ja lisää lopuksi joukkoon hillosipulit. Suurusta tarvittaessa tilkkaan vettä sekoitetulla maissitärkkelyksellä.

Tarjoile burgundinpata rosmariiniperunoiden kera.

Näillä Jyväbroiler-tuotteilla onnistut