
Burgundin kanapata ja rosmariinipaahdettuja perunoita
Raaka-aineet
1 pkt Jyväbroiler Broileripekoni 120g
öljyä
2 kpl sipulia hienonnettuna
200 g tuoreita herkkusieniä viipaloituna (tai säilykkeenä)
2 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee Rosmariini-karpalo 390g
2 tl suolaa
1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
3 kpl porkkanaa kuutioituna
0,5 kpl mukulaselleri kuutioituna
1 dl tomaattipyreetä
2 dl punaviiniä
1 ltr tummaa lihalientä
1 dl hillosipuleita
Rosmariiniperunat:
1 kg perunaa
1 dl hyvää oliiviöljyä
muutama oksa rosmariinia hienonnettuna (tai kuivattua rosmariinia)
2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Näin se hoituu
Kypsennä pekonikuutiot öljytyssä kattilassa. Lisää joukkoon sipuli ja herkkusienet. Kuullota. Leikkaa broilerin fileet reiluiksi paloiksi ja lisää kattilaan. Paistele hetki. Lisää kattilaan suola, valkosipuli, porkkana, selleri, tomaattipyree, punaviini ja lihaliemi. Hauduta pataa miedolla lämmöllä puolisen tuntia ja lisää lopuksi joukkoon hillosipulit. Suurusta tarvittaessa tilkkaan vettä sekoitetulla maissitärkkelyksellä.
Tarjoile burgundinpata rosmariiniperunoiden kera.