Butter chicken ja naanleipää
4
Henkeä
45 min

Butter chicken ja naanleipää

Raaka-aineet

Naanleipä:

1 dl vettä

7 g kuivahiivaa

2 dl piimää

1 rkl hunajaa

6 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

50 g voita

1/4 ruukku (lehti-)persiljaa

1 kpl sitruuna

Butter chicken:

2 pkt Jyväbroiler Iso Suikale Broilerin Fileestä Naturelli 330g

2 dl maustamatonta jogurttia

1 rkl garam masala -mausteseosta

1 kpl sipuli

3 kpl valkosipulinkynttä

1 kpl chili

pieni pala inkivääriä

150 g voita

600 g tomaattimurskaa

1 rkl juustokuminaa

1 rkl garam masala -mausteseosta

2 dl kuohukermaa

suolaa

Tarjoiluun:

keitettyä basmatiriisiä

limeviipaleita

tuoretta korianteria

Näin se hoituu

Lämmitä vesi. Sekoita kuivahiiva veteen ja anna seoksen levätä 5 minuuttia. Lisää joukkoon piimä, hunaja, vehnäjauhot ja suola. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia ja anna kohota kelmulla peitettynä joko jääkaapissa yön yli tai pöydällä vähintään tunnin.

Jaa kohonnut taikina 4–6 osaan ja kauli noin 1 cm paksuisiksi leiviksi. Aseta leivät uunipellille kohoamaan noin 10 minuutiksi. Paista 250-asteisessa uunissa grillivastuksilla noin 10 minuuttia.

Sekoita broilerinsuikaleisiin jogurtti ja 1 rkl garam masala -mausteseosta. Anna maustua noin 15 minuuttia.

Hienonna sipulit, chili ja inkivääri. Sulata voi pannulla ja lisää hienonnetut raaka-aineet sekaan. Lisää broilerisuikaleet ja paista hetki. Lisää joukkoon tomaattimurska sekä mausteet, ja keitä hetki kasaan. Lisää kuohukerma sekä ripaus suolaa ja lämmitä.

Sulata naanleipien voi pannussa. Lisää hienonnettu persilja ja sitruunan kuori. Ruskista leipien pinnat voiseoksessa niin, että molemmat puolet ottavat väriä.

Tarjoile butter chicken ja naanleipä basmatiriisin, limeviipaleiden ja korianterin kanssa.

Näillä Jyväbroiler-tuotteilla onnistut