
Butter chicken ja naanleipää
Raaka-aineet
Naanleipä:
1 dl vettä
7 g kuivahiivaa
2 dl piimää
1 rkl hunajaa
6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
50 g voita
1/4 ruukku (lehti-)persiljaa
1 kpl sitruuna
Butter chicken:
2 pkt Jyväbroiler Iso Suikale Broilerin Fileestä Naturelli 330g
2 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl garam masala -mausteseosta
1 kpl sipuli
3 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl chili
pieni pala inkivääriä
150 g voita
600 g tomaattimurskaa
1 rkl juustokuminaa
1 rkl garam masala -mausteseosta
2 dl kuohukermaa
suolaa
Tarjoiluun:
keitettyä basmatiriisiä
limeviipaleita
tuoretta korianteria
Näin se hoituu
Jaa kohonnut taikina 4–6 osaan ja kauli noin 1 cm paksuisiksi leiviksi. Aseta leivät uunipellille kohoamaan noin 10 minuutiksi. Paista 250-asteisessa uunissa grillivastuksilla noin 10 minuuttia.
Sekoita broilerinsuikaleisiin jogurtti ja 1 rkl garam masala -mausteseosta. Anna maustua noin 15 minuuttia.
Hienonna sipulit, chili ja inkivääri. Sulata voi pannulla ja lisää hienonnetut raaka-aineet sekaan. Lisää broilerisuikaleet ja paista hetki. Lisää joukkoon tomaattimurska sekä mausteet, ja keitä hetki kasaan. Lisää kuohukerma sekä ripaus suolaa ja lämmitä.
Sulata naanleipien voi pannussa. Lisää hienonnettu persilja ja sitruunan kuori. Ruskista leipien pinnat voiseoksessa niin, että molemmat puolet ottavat väriä.
Tarjoile butter chicken ja naanleipä basmatiriisin, limeviipaleiden ja korianterin kanssa.