Chipotle-kanaa ja chilipolentaa
2
Henkeä
90 min

Chipotle-kanaa ja chilipolentaa

Raaka-aineet

1 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee & Yrttiöljy Chipotle 370g

Marinoidut kasvikset:

50 g säilykeminimaisseja

0,25 kpl kurkkua

1 kpl pieni porkkana

1 kpl suippopaprika

0,5 dl valkoviinietikkaa

1 tl tabascoa

Chilipolenta:

1 kpl vihreä chili

2,5 dl kasvislientä

1 rkl öljyä

suolaa

1 dl polentaa

0,5 dl raastettua parmesaania

mustapippuria

Näin se hoituu

Valuta minimaissit ja leikkaa ne viipaleiksi. Kuori jporkkana ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa kurkku pitkittäin halki ja kaavi lusikalla pehmeä sisus pois. Leikkaa kurkusta viistoon ohuita viipaleita. Leikkaa paprika ohuiksi viipaleiksi. Sekoita isossa kulhossa marinaadi etikasta, sokerista ja tabascosta. Sekoita kasvikset marinaadin joukkoon ja anna marinoitua tunti.

Hienonna chili hienoksi. Kuumenna kasvisliemi, öljy ja suola kiehuvaksi. Lisää polenta, sekoita hyvin ja anna kypsyä hiljalleen noin 8 minuuttia. Sekoita parmesaaniraaste ja hienonnettu chili joukkoon sekä mausta mustapippurilla. Painele polenta kelmulla vuorattuun vuokaan. Anna jäähtyä jääkaapissa. Leikkaa jäähtynyt polenta kakku paloiksi ja paista öljytyllä pannulla kaunis väri palojen pintaan juuri ennen tarjoilua.

Paista broilerinfileet kypsiksi pannulla. Mausta fileet lopuksi pakkauksen chipotle-yrttiöljyllä.

Näillä Jyväbroiler-tuotteilla onnistut