
Chipotle-kanaa ja chilipolentaa
Raaka-aineet
1 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee & Yrttiöljy Chipotle 370g
Marinoidut kasvikset:
50 g säilykeminimaisseja
0,25 kpl kurkkua
1 kpl pieni porkkana
1 kpl suippopaprika
0,5 dl valkoviinietikkaa
1 tl tabascoa
Chilipolenta:
1 kpl vihreä chili
2,5 dl kasvislientä
1 rkl öljyä
suolaa
1 dl polentaa
0,5 dl raastettua parmesaania
mustapippuria
Näin se hoituu
Hienonna chili hienoksi. Kuumenna kasvisliemi, öljy ja suola kiehuvaksi. Lisää polenta, sekoita hyvin ja anna kypsyä hiljalleen noin 8 minuuttia. Sekoita parmesaaniraaste ja hienonnettu chili joukkoon sekä mausta mustapippurilla. Painele polenta kelmulla vuorattuun vuokaan. Anna jäähtyä jääkaapissa. Leikkaa jäähtynyt polenta kakku paloiksi ja paista öljytyllä pannulla kaunis väri palojen pintaan juuri ennen tarjoilua.
Paista broilerinfileet kypsiksi pannulla. Mausta fileet lopuksi pakkauksen chipotle-yrttiöljyllä.