Eskon Pollito loco

Työaika Kokonaisaika 1 t
4 annosta

Jyväbravuuri on reseptisarja, jossa huippukokki Hans Välimäki kehittää kanareseptejä julkisuudesta tuttujen henkilöiden tarpeisiin. Esko Eerikäinen kaipasi helppoa ja vaivatonta, mutta silti ehdottoman herkullista annosta arkeaan helpottamaan.

 

Näin Esko itse kertoo Jyväbravuuristaan: "Pääsin yhdessä huippukokki Hans Välimäenkanssa kehittämään oman ja inspiroivan Jyväbravuuri signature-reseptin, joka kantaa nimeä Pollito loco. Ajatus siihen syntyi, kun halusin jotain helppoa ja freesiä, mutta kuitenkin maukasta ruokaa, joka maistuu koko perheelle. Resepti on kuin minä Tinderissä, helppo ja hyvä. :D Kokeile ja ihastu!"

Raaka-aineet

1 pkt Jyväbroiler Iso Suikale Broilerin Fileestä Naturelli 330g

Currytahna:

4-6 vihreää chiliä

2 salottisipulia kuorittuina ja pilkottuina

1 pieni pala inkivääriä raastettuna

2-3 valkosipulinkynttä kuorittuna ja murskattuna

2 sitruunaruohoa murskattuna (ei välttämätöntä)

2 limen mehu ja kuori

1 tl jauhettua kuminaa

3-4 rkl kalakastiketta

3-4 rkl oliiviöljyä

1-2 punttia tuoretta korianteria silputtuna

Pannulle:

3-4 rkl öljyä

8-10 herkkusientä pestyinä ja pilkottuina

2 dl kookosmaitoa

1/2 - 1 dl vettä

1-2 limen mehu

(suolaa ja pippuria)

silputtua korianteria

Tarjoiluun:

keitettyä jasmiini- tai basmatiriisiä

Valmistusohje

Sekoita kaikki currytahnan ainekset tasaiseksi massaksi morttelilla, sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.

 

Yhdistä currytahna ja fileesuikaleet ja anna maustua 20-30 min.

 

Kuumenna paistinpannu/-kasari, lisää öljy, sienet sekä marinoidut fileesuikaleet ja niiden mukana oleva currytahna. Paista hetki ja lisää kookosmaito sekä vesi. Tarkista maku, mausta tarvittaessa suolalla tai tilkalla kalakastiketta, pippurilla sekä limen mehulla ja anna kypsyä muutaman minuutin.

 

Lisää lopuksi päälle vastasilputtua korianteria ja tarjoa hyvän vastakeitetyn jasmiini- tai basmatiriisin kera.

Maistuiko ruoka?

Näillä tuotteilla onnistut