Grillatut kanavartaat ja mansikka-tomaattisalaatti
4
Henkeä
30 min

Grillatut kanavartaat ja mansikka-tomaattisalaatti

Raaka-aineet

Broilerivartaat:

1 pkt Jyväbroiler Broilerin Fileevarras Merisuola 430 g

1 rkl omenaviinietikkaa

1/2 sitruunan mehu

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1 rkl kuivattua persiljaa

1/2 tl suolaa

Mansikka-tomaattisalaatti

100 g halloumijuustoa viipaloituna

2 rkl vaaleaa balsamietikkaa

2 rkl hunajaa

4 rkl rypsiöljyä

1 tl suolaa

1 tl rouhittua mustapippuria

200 g erivärisiä pikkutomaatteja puolitettuina

200 g mansikoita puolitettuina

n. 10 mintunlehteä

Näin se hoituu


Kotimaiset mansikat ja tomaatit ovat mehukkaimmillaan heinäkuun lopulla. Grillattu suolainen halloumijuusto ja makea balsamicokastike täydentävät kesäisen mansikkasalaatin broilerivartaiden kylkeen.

Mausta vartaat omenaviinietikalla, sitruunan mehulla, valkosipulilla, persiljalla ja suolalla. Kypsennä vartaita grillissä tai 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Grillaa halloumiviipaleet molemmin puolin ja kuutioi sitten pienemmäksi.

Sekoita vispilällä balsamietikka ja hunaja. Kaada öljy ohuena nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita halloumi, tomaatit, mansikat, mintunlehdet ja balsamicokastike salaatiksi. Tarjoile broilerivartaiden kanssa.