
Hasselbackan kanaa ja punajuuririsottoa
Raaka-aineet
1 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee Persilja-Valkosipuli 390g
1 omena puolitettuna ja siivutettuna
100 g vuohenjuustoa puolitettuna ja siivutettuna
suolaa
mustapippuria
Risotto:
1/2 sipuli hienonnettuna
1 punajuuri kuutioituna
2 rkl öljyä
2 1/2 dl risottoriisiä
2 dl punajuurimehua
5 dl kasvislientä
1 tl suolaa
100 g parmesaania
Näin se hoituu
Ota fileet huoneenlämpöön ½ tuntia ennen kypsennystä. Tee kanafileiden pintapuolelle viillot noin puolen sentin välein ja täytä viillot omena- ja vuohenjuustosiivuilla. Lisää pinnalle ripaus suolaa ja mustapippuria, ja kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes fileiden sisälämpötila on 75 astetta.
Kuullota kasviksia hetki öljyssä ja lisää joukkoon risottoriisi. Kuullota riisejä hetki ja lisää sitten punajuurimehua ja kasvislientä risoton joukkoon muutamassa erässä samalla sekoitellen. Kun risotto on sopivan kypsää, mausta se vielä suolalla ja sekoita joukkoon raastettu parmesaani.
Tarjoile risotto kanafileen kanssa.