Heidin helppo Butter Chicken
4
Henkeä
40 min

Heidin helppo Butter Chicken

Raaka-aineet

2 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee Naturelli 640g

tai

2 pkt Jyväbroiler Broilerin Paistileike Naturelli 600g

öljyä

3 dl kanalientä

1 dl kermaa

5-6 rkl sulatettua voita tai kirkastettua voita

paahdettuja mantelilastuja

hienonnettua korianteria ja/tai lehtipersiljaa

Marinadi:

1 sitruunan mehu

2 tl juustokuminaa

2 tl paprikajauhetta

1-2 tl jauhettua chiliä tai cayennepippuria

2-3 dl ruoanvalmistusjugurttia

Currytahna:

2-3 rkl öljyä

1-2 salottisipulia kuorittuna ja hienonnettuna

3-4 valkosipulinkynttä kuorittuna ja pilkottuna

2 punaista tai vihreää chiliä pilkottuna

1 pala inkivääriä kuorittuna ja raastettuna

1 rkl garam masala -mausteseosta

1 tl juustokuminaa

3-4 rkl tomaattipyreetä

suolaa ja pippuria

Tarjoiluun:

naanleipää ja/tai keitettyä basmatiriisiä

(limeä)

Näin se hoituu

Vuoden 2001 Miss Suomi, sittemmin radiojuontajana ja sisustussuunnittelun parissa työskennellyt Heidi Sohlberg rakastaa Butter Chickeniä. Hän tilaa sen joka ikinen kerta, kun sen ravintolan listalla näkee. Heidille olikin selvää mitä hän toivoi Hans Välimäeltä omaksi nimikkoreseptikseen eli Jyväbravuurikseen. Butter Chickenin teon helppous ja nopeus yllätti Heidin. Ja se maku, se oli kuulemma just eikä melkein.

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Leikkaa fileet tai paistileikkeet suupaloiksi ja lisää marinadin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa noin tunnin ajan, mikäli aikataulu sen sallii.

Sekoita currytahnan ainekset keskenään esimerkiksi morttelissa tai tehosekoittimella.

Kuumenna tilkka öljy paistinpannulla ja lisää marinoidut kananpalat. Ruskista, ja lisää pannulle currytahna. Paista muutama minuutti siten, että mausteet hieman paahtuvat. Lisää tämän jälkeen joukkoon kanaliemi, kerma ja voi. Kiehauta ja anna kypsyä miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia. Viimeistele paahdetulla mantelilla sekä silputulla korianterilla ja/tai lehtipersiljalla.

Tarjoile naanleivän ja/tai keitetyn basmatiriisin kera. Sivuun voi leikata vielä limen lohkoja.

Näillä Jyväbroiler-tuotteilla onnistut