Hindle Wakes broilerin fileestä
4
Henkeä
60 min

Hindle Wakes broilerin fileestä

Raaka-aineet

1 pkt Jyväbroiler n700g Naturelli Broilerin Filee Siipiluulla

200 g kuivattuja luumuja, liotettuna, jos tarpeen

2 tl suolaa

1 tl mustapipuria

1 rkl fariinisokeria

2 rkl mallasviinietikkaa

Haudutusliemi:

1 sellerinvarsi

1 kuorittu sipuli

1 Bouquet garni

1 ltr vettä

4 rkl mallasviinietikkaa

1 rkl fariinisokeria

1 rkl suolaa

Kastike:

30 g voita

1 rkl vehnäjauhoja

1 1/2 dl kuohukermaa tai maitoa

5 dl kanan haudutuslientä

1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

Koristeeksi:

8 kinkkusiivua ja vihreitä, tuoreita yrttejä

Näin se hoituu

Poista broilerin fileistä nahka ja viillä fileisiin tasku. Sekoita luumuihin suola, pippuri, fariinisokeri ja etikka. Täytä fileetaskut luumumassalla ja nosta ne uunivuokaan. Pilko sellerinvarsi ja sipuli, sido bouquet garni. Kiehauta kaikki raaka-aineet kattilassa ja kaada liemi fileiden päälle. Kypsennä peitettynä 150 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes fileistä irtoava neste on kirkasta. Nosta fileet tarjoiluvadille jäähtymään ja siivilöi liemi. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä ja hauduta jauhoja 4 minuuttia mutta älä ruskista. Lisää kerma ja maito koko ajan sekoittaen. Kun kastike on suurustunut, lisää kanaliemi, sitruunan kuori sekä mehu ja tarkista maku. Sivele kastike fileiden päälle. Koristele vati kinkkusiivuilla ja yrteillä. Tarjoile Hindle Wakes haaleana tai kylmänä.