Hindle Wakes broilerin fileestä
Raaka-aineet
1 pkt
Jyväbroiler n700g Naturelli Broilerin Filee Siipiluulla
200 g
kuivattuja luumuja, liotettuna, jos tarpeen
2 tl
suolaa
1 tl
mustapipuria
1 rkl
fariinisokeria
2 rkl
mallasviinietikkaa
Haudutusliemi:
1
sellerinvarsi
1
kuorittu sipuli
1
Bouquet garni
1 ltr
vettä
4 rkl
mallasviinietikkaa
1 rkl
fariinisokeria
1 rkl
suolaa
Kastike:
30 g
voita
1 rkl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
kuohukermaa tai maitoa
5 dl
kanan haudutuslientä
1
sitruunan raastettu kuori ja mehu
Koristeeksi:
8
kinkkusiivua ja vihreitä, tuoreita yrttejä
Näin se hoituu
Poista broilerin fileistä nahka ja viillä fileisiin tasku. Sekoita luumuihin suola, pippuri, fariinisokeri ja etikka. Täytä fileetaskut luumumassalla ja nosta ne uunivuokaan. Pilko sellerinvarsi ja sipuli, sido bouquet garni. Kiehauta kaikki raaka-aineet kattilassa ja kaada liemi fileiden päälle. Kypsennä peitettynä 150 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes fileistä irtoava neste on kirkasta. Nosta fileet tarjoiluvadille jäähtymään ja siivilöi liemi. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä ja hauduta jauhoja 4 minuuttia mutta älä ruskista. Lisää kerma ja maito koko ajan sekoittaen. Kun kastike on suurustunut, lisää kanaliemi, sitruunan kuori sekä mehu ja tarkista maku. Sivele kastike fileiden päälle. Koristele vati kinkkusiivuilla ja yrteillä. Tarjoile Hindle Wakes haaleana tai kylmänä.