Iidan täytetyt kananfileet ja bataattisalaatti
4
Henkeä
60 min

Iidan täytetyt kananfileet ja bataattisalaatti

Raaka-aineet

2 pkt Jyväbroiler Broilerin Fileepihvi Basilika-Tomaatti 380g

6 palaa vuohenjuustoa

3-4 rkl öljyä paistamiseen

2 rkl voita paistamiseen

suolaa ja pippuria

Pesto (voit myös käyttää valmispestoa):

100 g pinaattia

100 g basilikaa

1-2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

1 rkl hunajaa

3-4 rkl raastettua parmesaania

2-3 kpl valkosipulinkynsiä kuorittuina

1-2 rkl sitruunanmehua

3-4 rkl oliiviöljyä

3-4 rkl öljyä

suolaa ja valkopippuria

Paahdettu bataattisalaatti à la Viva la Mexico:

3-4 bataattia kuorittuna ja isoiksi paloiksi leikattuna

3-4 rkl oliiviöljyä

suolaa

pippuria

1-2 tl juustokuminaa

3-4 valkosipulinkynttä kuorittuina ja murskattuina

1-2 tl kuivattuja chilihiutaleita

200-300 g keitettyjä mustapapuja (purkkipavut käyvät)

200 g keitettyä maissia (purkkimaissa käyvät)

2 kypsää avokadoa pilkottuna

4 kypsää isohkoa tomaattia pilkottuna

1-2 punasipulia kuorittuna ja leikattuna ohuiksi siivuiksi

1-2 limen mehu

reilusti silputtua korianteria

Näin se hoituu

Iidan matkassa -tililtään tutun Iidan lemppariyhdistelmä on kana, vuohenjuusto ja bataatti. Näistä aineksista hän toivoi Hansin kehittelevän hänelle helpon mutta herkullisen oman Jyväbravuurin. Iida rakastaa täytettyjä kananfileitä, mutta on mieltänyt ne hankaliksi tehdä, joten ei ole tullut koskaan sellaisia itse tehneeksi.

Hans vastaisi Iidan pyyntöön ja näytti, kuinka näppärästi fileiden täyttäminen sujuu. Täytteeksi meni sitä toivottua vuohenjuustoa, lisämakua toi pesto, ja bataatti pääsi loistamaan ihanassa, Meksikon makuja uhkuvassa lämpimässä salaatissa.

Yhdistä peston ainekset tehosekoittimella tasaiseksi massaksi. Valmis pesto käy myös hyvin, jos haluat säästää aikaa.

Leikkaa fileet auki sivusta viiltämällä. Voitele fileet pestolla ja täytä viiltotasku vuohenjuustolla. Kuumenna öljy ja voi paistinpannulla, lisää fileet pannulle saumapuoli alaspäin ja paista keskikovalla lämmöllä välillä käännellen noin 10 minuuttia, kunnes fileet ovat läpikypsiä. Mausta vielä suolalla ja pippurilla ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Sekoita bataatit kulhossa oliiviöljyn, suolan, pippurin, juustokuminan, valkosipulin ja chilihiutaleiden kera. Laita maustetut bataatit uunivuokaan tai pellille ja kypsennä 200-asteisessa uunissa, kunnes ovat pehmenneet. Sekoita bataattien joukkoon pavut, maissi, avokado, tomaatti, punasipuli, limen mehu ja korianteri. Voit halutessasi lisätä salaatin joukkoon vielä esimerkiksi tuoretta basilikaa väriä ja makua antamaan.

Näillä Jyväbroiler-tuotteilla onnistut