Juhanin parempi kanaviilokki
3
Henkeä
45 min

Juhanin parempi kanaviilokki

Raaka-aineet

2 rkl voita

140 g pekonia hienoksi leikattuna

2 kpl porkkanaa kuorittuna ja pilkottuna

2-3 kpl salottisipulia tai keltasipulia hienonnettuina

3-4 valkosipulinkynttä murskattuna

300 g herkkusieniä pilkottuna

1 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee Naturelli 640g

tai

1 pkt Jyväbroiler Broilerin Paistileike Naturelli 600g

2-3 rkl vehnäjauhoja tai maissijauhoja

8 dl vettä

timjamia

2 kpl laakerinlehteä

suolaa

mustapippuria

2 rkl vahvaa sinappia

2 dl kermaa

ruohosipulisilppua

Tarjoiluun:

Keitettyjä perunoita ja mustaherukahilloa

Näin se hoituu

Media-alan ammattilainen ja podcast host Juhani Koskinen toivoi Hans Välimäeltä Jyväbravuuri-reseptikseen versiota kanaviilokista. Sitä ruuanlaitosta pitävä Juhani ei ollut kertomansa mukaan koskaan uskaltanut itse tehdä.

Tämä ei ehkä niin rakastettu kouluruokaklassikko taipui Hansin käsittelyssä ihanan syksyiseksi, sienillä ja pekonilla ryyditetyksi ranskalaistyyliseksi fricasséksi.

Kuumenna voi kasarissa. Lisää kuuman voin joukkoon pekoni ja kuullota, älä ruskista. Lisää porkkana, sipuli, valkosipuli ja herkkusienet. Kuullota kaikkiin ainesosiin kauniin kullanruskea väri ja siirrä ne lautaselle odottamaan.

Leikkaa Jyväbroiler-fileet paloiksi ja ruskista paloihin kauniin kullanruskea väri. Lisää pannulle jauhot ja kypsennä jauhoja muutama minuutti, lisää vesi ja kiehauta. Lisää timjami, laakerinlehdet, suola ja pippuri. Kiehauta seos ja lisää joukkoon vielä sinappi ja kerma, ja anna kiehua miedolla lämmöllä 15–20 minuutin ajan, kunnes fileepalat ovat murean kypsiä. Tarkista maku ja viimeistele ruohosipulisilpulla ja tarjoile esimerkiksi keitettyjen perunoiden kera. Päälle sopii vielä mainiosti pieni nokare esimerkiksi mustaherukkahilloa.

Näillä Jyväbroiler-tuotteilla onnistut