Jyväbroiler-kesärullat ja maapähkinävoidippi
5
Henkeä
45 min

Jyväbroiler-kesärullat ja maapähkinävoidippi

Raaka-aineet

1 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee Merisuola 350g

1 rkl seesamiöljyä

2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna

2 tl chilihiutaleita

1/2 dl soijakastiketta

100 g lasinuudeleita

2 kpl porkkanaa ohuina tikkuina

1/2 retikka (n. 150 g) ohuina tikkuina

10 riisipaperia

yrttejä (esimerkiksi thaibasilikaa, minttua ja korianteria)

Maapähkinävoidippi:

1 tl raastettua inkivääriä

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1/2 rkl seesamiöljyä

1/2 dl maapähkinävoita

1 rkl riisiviinietikkaa

1 rkl soijakastiketta

1 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa

vettä

Näin se hoituu

Valkosipulibroilerilla, tuoreilla kasviksilla ja yrteillä täytetyt riisipaperirullat tuovat mieleen kesän ja auringon. Nämä raikkaat rullat tarjoillaan herkullisen inkiväärillä maustetun maapähkinädipin kanssa.

Paista broilerinfileitä pannulla seesamiöljyssä niin, että niihin tulee väri molemmin puolin. Siirrä vuokaan tai pellille, ja kypsennä loppuun 180-asteisessa uunissa, noin 20–25 minuuttia. Älä putsaa pannua välissä, vaan laita siihen valkosipuli kuullottumaan hetkeksi. Lisää chilihiutaleet ja soijakastike, ja kiehauta nopeasti. Levitä maustekastike kypsien rintafileiden päälle, anna levätä hetki ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Kypsennä lasinuudelit ohjeen mukaan ja huuhtele kylmällä vedellä. Kasta riisipaperit yksitellen kylmään veteen ja täytä lasinuudeleilla, kasvistikuilla, broileriviipaleilla ja yrteillä, ja rullaa kasaan.

Kuullota inkivääriä ja valkosipulia hetki seesamiöljyssä kattilassa. Lisää maapähkinävoi, riisiviinietikka, soijakastike ja vaahterasiirappi. Lämmitä ja lisää tarvittaessa tilkka vettä sopivan koostumuksen saamiseksi. Tarjoile kesärullat dipin kanssa.

Näillä Jyväbroiler-tuotteilla onnistut