Jyväbroiler-shawarma
6
Henkeä
60 min

Jyväbroiler-shawarma

Raaka-aineet

1 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee Naturelli 640 g

1 sitruuna

2 tl suolaa

1 tl kurkumaa

2 tl juustokuminaa

2 tl paprikajauhetta

2 tl kuivattua oreganoa

2 tl cayennepippuria

1 tl inkiväärijauhetta

1 tl kanelia

1 rkl hunajaa

3 rkl oliiviöljyä

1 iso sipuli kuorittuna

3 tomaattia kuorittuna

1 tl suolaa

6 naanleipää

lehtipersiljaa

Jogurttikastike:

2 dl turkkilaista jogurttia

1 rkl hienonnettua tilliä

1 hienonnettu valkosipulinkynti

Näin se hoituu

Lähi-idän herkku shawarma valloittaa maailmaa. Varras on löytänyt tiensä nyt katukeittiöistä koteihin ja sitä on helppo sekä hauska valmistaa.

Sekoita broilerifileisiin puolikkaan sitruunan kuori ja mehu, suola, kurkuma, juustokuminaa, paprikajauhe, oregano, cayennepippuri, inkivääri, kaneli, hunaja ja lusikallinen oliiviöljyä.

Aseta reilunkokoiseen vartaaseen alimmaiseksi kokonainen sipuli. Sujauta sipulin päälle broilerinfileet ja päällimmäiseksi toinen puolikas sitruunasta. Kypsennä varrasta 175-asteisessa uunissa tai grillissä 45–50 minuuttia, kunnes broilerinfileet ovat läpikypsiä. Valele varrasta välillä oliiviöljyllä kypsennyksen aikana.

Viipaloi kypsästä broilerinfileestä ohuita suikaleita. Leikkaa myös paahtunut sipuli viipaleiksi. Sekoita molemmat tomaattikuutioiden joukkoon. Mausta suolalla.

Sekoita jogurttikastikkeen ainekset keskenään. Lämmitä naanleivät uunissa tai grillissä, ja täytä tomaattisalaatilla, kanasuikaleilla, jogurttikastikkeella ja lehtipersiljalla.