Jyväbroiler-tapasvati
2
Henkeä
60 min

Jyväbroiler-tapasvati

Raaka-aineet

Pikkelöidyt viinirypäleet:

200 g tummia viinirypäleitä

1/2 dl valkoviinietikkaa

1 dl sokeria

1 dl vettä

1 tl sinapinsiemeniä

1 laakerinlehti

3 tähtianista

1 kpl kanelitanko

Palsternakkadippi:

1 kpl palsternakka

1 rkl oliiviöljyä

suolaa

1 kpl valkosipulinkynsi

1 kpl chili

50 g fetajuustoa

1 sitruunan mehu

2 rkl oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

tilliä

paahdettuja kurpitsansiemeniä

Paahdetut pähkinät:

175 g pähkinäsekoitusta

1 tl savuchiliä

2 rkl vaahterasiirappia

suolaa

Uunipaahdettu brie-juusto:

200 g brie-juustokiekko

2 rkl pistaasipähkinöitä

2 rkl hunajaa

granaattiomenan siemeniä

rosmariinin oksa

Lisäksi:

1 kpl persimon viipaleina

1 kpl verigreippi viipaleina

4 siivua joululimppua paahdettuna

Jyväbroiler Kaksi Paprikaa Broilerileikkele 200g

Jyväbroiler Suomalainen Kylmäsavubroileri 100g

Näin se hoituu

Herkullinen tapasvati vaikkapa jouluun tai uuteen vuoteen syntyy helposti kauden mauista ja raaka-aineista. Tässä vadissa suolainen, makea ja pieni tulisuus yhdistyy ihanasti Jyväbroilerin leikkeleiden kanssa.

Leikkaa viinirypäleistä kannat pois. Kiehauta etikka, sokeri ja vesi kattilassa. Lisää mausteet. Kaada mausteliemi rypäleiden päälle ja anna maustua jääkaapissa mielellään jopa yön yli, vähintään reilun tunnin ajan.
Kuori palsternakka ja leikkaa se paloiksi. Mausta oliiviöljyllä ja suolalla, ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 min.

Surauta valkosipuli, chili, fetajuusto, sitruunamehu, oliiviöljy ja kypsä palsternakka sauvasekoittimella massaksi. Mausta suolalla sekä pippurilla. Laita dippikulhoon ja viimeistele tillin oksilla ja kurpitsansiemenillä ennen tarjoilua.

Paahda pähkinöitä hetki pannulla. Lisää joukkoon savuchili, vaahterasiirappi ja suola. Jatka hetki paahtamista ja jäähdytä.

Laita brie uuninvuokaan. Hienonna pistaasipähkinät ja aseta ne brie-juuston päälle. Valuta hunaja pähkinöiden päälle ja paahda brietä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Viimeistele granaattiomenan siemenillä ja rosmariininoksilla.

Asettele kaikki ainekset kauniisti tarjottimelle tai vadille.Herkullinen tapasvati vaikkapa jouluun tai uuteen vuoteen syntyy helposti kauden mauista ja raaka-aineista. Tässä vadissa suolainen, makea ja pieni tulisuus yhdistyy ihanasti Jyväbroilerin leikkeleiden kanssa.