
Jyväbroiler-tapasvati
Raaka-aineet
Pikkelöidyt viinirypäleet:
200 g tummia viinirypäleitä
1/2 dl valkoviinietikkaa
1 dl sokeria
1 dl vettä
1 tl sinapinsiemeniä
1 laakerinlehti
3 tähtianista
1 kpl kanelitanko
Palsternakkadippi:
1 kpl palsternakka
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
1 kpl valkosipulinkynsi
1 kpl chili
50 g fetajuustoa
1 sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
tilliä
paahdettuja kurpitsansiemeniä
Paahdetut pähkinät:
175 g pähkinäsekoitusta
1 tl savuchiliä
2 rkl vaahterasiirappia
suolaa
Uunipaahdettu brie-juusto:
200 g brie-juustokiekko
2 rkl pistaasipähkinöitä
2 rkl hunajaa
granaattiomenan siemeniä
rosmariinin oksa
Lisäksi:
1 kpl persimon viipaleina
1 kpl verigreippi viipaleina
4 siivua joululimppua paahdettuna
Jyväbroiler Kaksi Paprikaa Broilerileikkele 200g
Jyväbroiler Suomalainen Kylmäsavubroileri 100g
Näin se hoituu
Leikkaa viinirypäleistä kannat pois. Kiehauta etikka, sokeri ja vesi kattilassa. Lisää mausteet. Kaada mausteliemi rypäleiden päälle ja anna maustua jääkaapissa mielellään jopa yön yli, vähintään reilun tunnin ajan.
Kuori palsternakka ja leikkaa se paloiksi. Mausta oliiviöljyllä ja suolalla, ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 min.
Surauta valkosipuli, chili, fetajuusto, sitruunamehu, oliiviöljy ja kypsä palsternakka sauvasekoittimella massaksi. Mausta suolalla sekä pippurilla. Laita dippikulhoon ja viimeistele tillin oksilla ja kurpitsansiemenillä ennen tarjoilua.
Paahda pähkinöitä hetki pannulla. Lisää joukkoon savuchili, vaahterasiirappi ja suola. Jatka hetki paahtamista ja jäähdytä.
Laita brie uuninvuokaan. Hienonna pistaasipähkinät ja aseta ne brie-juuston päälle. Valuta hunaja pähkinöiden päälle ja paahda brietä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Viimeistele granaattiomenan siemenillä ja rosmariininoksilla.
Asettele kaikki ainekset kauniisti tarjottimelle tai vadille.Herkullinen tapasvati vaikkapa jouluun tai uuteen vuoteen syntyy helposti kauden mauista ja raaka-aineista. Tässä vadissa suolainen, makea ja pieni tulisuus yhdistyy ihanasti Jyväbroilerin leikkeleiden kanssa.