Kana-kurpitsaraviolit ja kurpitsansiemenpestoa
4
Henkeä
90 min

Kana-kurpitsaraviolit ja kurpitsansiemenpestoa

Raaka-aineet

Pastataikina:

5 dl durumvehnäjauhoja

5 kananmunaa

2 rkl öljyä

1 tl suolaa

tai tuorelasagnelevyjä

Täyte:

1 pieni myskikurpitsa

2 rkl öljyä

1 tl suolaa

1 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee Rucola-Appelsiini 390g

200 g tuorejuustoa

50 g parmesaaniraastetta

1 1/2 dl kurpitsansiemeniä

Pesto:

1 dl kurpitsansiemeniä

2 dl öljyä

30 g rucolaa

1 rkl sitruunanmehua

1/2 tl suolaa

50 g parmesaaniraastetta

Pinnalle:

paahdettuja kurpitsansiemeniä

parmesaania

Näin se hoituu

Paahdetulla myskikurpitsalla ja kanalla täytetyt herkulliset raviolit nautitaan paahdetuista kurpitsansiemenistä ja rucolasta valmistetun peston kanssa. Jos haluat oikaista, voit tehdä raviolit valmiista tuorelasagnelevyistä.

Laita vehnäjauhot keoksi pöydälle tai kulhoon, ja tee kuoppa jauhojen keskelle. Lisää kananmunat, öljy ja suola kuoppaan. Sekoita ainekset vähitellen keskenään. Vaivaa, kunnes taikina on sileää ja kiiltävää. Muotoile taikina palloksi ja laita kelmuun jääkaappiin vetäytymään puoleksi tunniksi.

Kuori myskikurpitsa ja poista siitä siemenet. Pilko myskikurpitsa kuutioiksi ja nosta kuutiot pellille. Sekoita kuutioihin öljy ja ½ tl suolaa. Paahda 200-asteisessa uunissa reilu 10 minuuttia ja lisää samalle pellille suolalla maustetut broilerinfileet. Kypsennä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes fileet ovat läpikypsiä (sisälämpötila 75 astetta).

Soseuta kypsät kurpitsakuutiot ja sekoita soseeseen tuorejuusto ja parmesaaniraaste. Viipaloi broilerinfileet ohuiksi siivuiksi.

Kauli pastataikina levyksi jauhotetulla pöydällä tai pastakoneella. Lisää taikinalevylle viiden sentin välein reilu teelusikallinen kurpitsatäytettä ja kanasiivuja. Lisää toinen pastalevy täytetyn levyn päälle ja leikkaa ravioleiksi. Painele raviolien reunat huolellisesti kiinni esimerkiksi haarukalla tai kostutetuilla sormilla painellen.

Paahda kurpitsansiemenet pannulla. Anna jäähtyä hetki ja surauta sitten kaikki peston ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimella tasaiseksi.

Keitä ravioleja suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia. Tarjoile peston, paahdettujen kurpitsansiemenien ja parmesaanin kanssa.

Näillä Jyväbroiler-tuotteilla onnistut