Kana-viikunapasta

Työaika Kokonaisaika 20 min
4 annosta

Tämän ihanan pastareseptin kehitti Jyväbroilerille Jotain maukasta -blogin Mari Moilanen. Näin hän kertoo reseptin taustoista:

 

"Halusin vähän ravistella perinteistä kermaisen kanapastan reseptiä ja tehdä siitä vielä asteen verran parempaa. Ja näin se tapahtuu. Syksy on tuoreiden viikunoiden aikaa, vuohenjuusto ja kana nyt vain rakastavat toisiaan, joten kaikki herkut samaan pataan vaan ja tuloksena syntyy mitä maittavin pasta arkeen tai viikonloppuun. Vuohenjuusto saa sulaa kaurakerman joukkoon, jotta koko pasta saa ympärilleen kermaisen kastikkeen ja Jyväbroilerin isot, maustamattomat broilerin fileesuikaleet paistetaan meheväksi pannulla. Ah, niin herkullista. Ja kuin kirsikkana kakun päällä tämä pasta on maukkauden lisäksi mitä kaunein ateria, kun koristelet sen käsin rikki revityin, mehevin viikunapaloin."

Raaka-aineet

1 pkt Jyväbroiler Iso Suikale Broilerin Fileestä Naturelli 330g

2 tl rypsiöljyä

0,5 tl suolaa

ripaus mustapippuria

350 g täysjyväspagettia

6 kpl kypsää viikunaa

2 dl kauraruokakermaa

150 g pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)

Valmistusohje

Ruskista fileesuikaleet tilkassa öljyä ja mausta.

 

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

 

Huuhtele viikunat, leikkaa pois kanta ja kuutioi.

 

Laita pieneen kattilaan ruokakerma ja vuohenjuusto. Kuumenna kunnes seos on sileää. Lisää fileesuikaleet. 

 

Lisää broilerikastike kuuman, valutetun pastan joukkoon. Lisää lopuksi viikunat varovasti käännellen. Rouhi päälle mustapippuria myllystä.

Maistuiko ruoka?

Näillä tuotteilla onnistut