Kana-viikunapasta
4
Henkeä
20 min

Kana-viikunapasta

Raaka-aineet

1 pkt Jyväbroiler Iso Suikale Broilerin Fileestä Naturelli 330g

2 tl rypsiöljyä

0,5 tl suolaa

ripaus mustapippuria

350 g täysjyväspagettia

6 kpl kypsää viikunaa

2 dl kauraruokakermaa

150 g pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)

Näin se hoituu

Halusin vähän ravistella perinteistä kermaisen kanapastan reseptiä ja tehdä siitä vielä asteen verran parempaa. Ja näin se tapahtuu. Syksy on tuoreiden viikunoiden aikaa, vuohenjuusto ja kana nyt vain rakastavat toisiaan, joten kaikki herkut samaan pataan vaan ja tuloksena syntyy mitä maittavin pasta arkeen tai viikonloppuun. Vuohenjuusto saa sulaa kaurakerman joukkoon, jotta koko pasta saa ympärilleen kermaisen kastikkeen ja Jyväbroilerin isot, maustamattomat broilerin fileesuikaleet paistetaan meheväksi pannulla. Ah, niin herkullista. Ja kuin kirsikkana kakun päällä tämä pasta on maukkauden lisäksi mitä kaunein ateria, kun koristelet sen käsin rikki revityin, mehevin viikunapaloin.
reseptin kehittäjä Mari Moilanen, Jotain maukasta -blogi


Ruskista broilerinsuikaleet tilkassa öljyä ja mausta. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele viikunat, leikkaa pois kanta ja kuutioi viikunat.

Kuumenna pienessä kattilassa keskenään ruokakerma ja vuohenjuusto, keitä kunnes seos on sileää.

Lisää broilerikastike kuuman, valutetun pastan joukkoon. Lisää lopuksi viikunat varovasti käännellen. Rouhi päälle mustapippuria myllystä.

Näillä Jyväbroiler-tuotteilla onnistut