
Kanaa hapanimeläkastikkeessa ja paistettua riisiä
Raaka-aineet
1 pkt Jyväbroiler Broilerin Paistileike Naturelli 600g
2 tl suolaa
1 kananmuna
1 dl maissitärkkelystä
Hapanimeläkastike:
2 dl ananasmehua
2 dl ketsuppia
2 rkl riisi- tai valkoviinietikkaa
2 rkl tummaa sokeria
1/2 dl soijaa
2 rkl maissitärkkelystä
1 dl vettä
1 porkkana suikaloituna
10 cm:n pala purjoa suikaloituna
1 paksoi pilkottuna
Paistettu riisi:
2 rkl seesaminsiemeniä
1 dl seesamiöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl jauhettua inkivääriä
6 dl keitettyä pitkäjyväistä riisiä
2 kananmunaa
2 kevätsipulin vartta hienonnettuna
Näin se hoituu
Kiehauta ananasmehu, ketsuppi, etikka, sokeri ja soija kattilassa. Sekoita maissitärkkelys veteen ja lisää seos kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen.
Leikkaa broilerin paistileikkeet halutessasi muutamaan osaan. Mausta suolalla. Riko kulhoon kananmuna ja pyörittele kanapalat siinä. Lisää maissitärkkelys ja sekoita kunnes se on tarttunut kanapaloihin. Paista kanapalat kypsiksi kuumalla pannulla reilussa määrässä öljyä välillä käännellen.
Lisää kanapalat, porkkana, purjo ja paksoi hapanimeläkastikkeen joukkoon ja kiehauta.
Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla ja siirrä ne sivuun odottamaan. Kuumenna seesamiöljy, valkosipuli ja inkivääri pannulla. Lisää riisi ja paistele muutaman minuutin ajan. Tee riisien keskelle pannulle aukko ja lisää siihen kananmunat. Kääntele kananmunat riisin joukkoon. Lisää kevätsipuli ja seesaminsiemenet.
Vinkki! Riisi kannattaa keittää hyvissä ajoin ennen paistamista, mielellään jo edellispäivänä. Riisiin tulee parempi paistopinta, kun se on kunnolla kuivunutta.