
Kanaa huhtasienikastikkeessa - Suprêmes de Poulet aux Morilles
Raaka-aineet
1 pkt Jyväbroiler 350g Broilerin Perhosfilee Merisuola
30 g kuivattuja huhtasieniä
2 dl kanalientä (ei kuutiosta)
3 kpl salottisipulia
50 g herkkusieniä
50 g voita
1 dl kuohukermaa
1 timjamin oksa
2-3 rkl konjakkia
1 rkl öljyä
1 dl shampanjaa tai kuivaa kuohuviiniä
suolaa ja mustapippuria myllystä
Näin se hoituu
Kiehauta huhtasienet ja kanaliemi kattilassa kannen alla; anna vetäytyä noin tunti. Siivilöi sienet liemestä. Säästä liemi ja ota muutama sieni sivuun. Viipaloi loput ohuiksi yhdessä herkkusienten kanssa. Kuori ja leikkaa salottisipulit ohuiksi viipaleiksi.
Sulata puolet voista pannulla. Kuullota sipulit läpikuultaviksi (n. 2 min). Lisää huhta- ja herkkusienet — kuullota kolme minuuttia ruskistamatta. Lisää timjaminlehdet, ½ dl kermaa ja konjakki. Hauduta miedolla lämmöllä n. 10 min, kunnes neste on haihtunut. Siirrä seos sivuun.
Täytä perhosfileisiin valmiiksi viilletty tasku sieniseoksella. Sulje tarvittaessa hammastikuilla. Sulata loput voista öljyn kanssa pannussa. Paista perhosfileet kummaltakin puolelta kullanruskeiksi ja siirrä sivuun. Kaada shampanja pannuun; anna nesteen haihtua puoleen. Lisää kanaliemi. Keitä kunnes neste haihtuu puoleen. Lisää loppu kerma. Kiehuta kunnes kastike peittää lusikan kuperan puolen.
Lisää perhosfileet, niistä valunut liemi sekä loput huhtasienet. Hauduta miedolla lämmöllä kunnes fileet ovat kypsiä. Poista hammastikut ja tarjoile