
Kanablinit neljällä täytteellä
Raaka-aineet
Blinit:
5 dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
3 dl tattarijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
kirkastettua voita paistamiseen
1 pkt Jyväbroiler Iso Suikale Broilerin Fileestä Tomaatti-Persilja 350g
Paahdettu paprika-kanatahna:
2 uunissa paahdettua paprikaa (tai vastaava määrä säilöttyä paahdettua paprikaa hienonnettuna)
1 pkt Jyväbroiler Suomalainen Kylmäsavubroileri 100g
1 dl smetanaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
Avokado-wasabituorejuustotahna:
1 avocado
1/2 dl limen mehua
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 tl wasabia (tai oman maun mukaan)
Lime-korianterismetana:
2 dl smetanaa
1 limen mehu ja kuori
1/2 tl suolaa
1 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
Tomaatti-sipulisalsa:
4 kpl tomaattia kuutioituna
1 punasipuli hienonnettuna
1 sitruunan menua
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1 tl chililastuja
ruohosipulia
Näin se hoituu
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva maitoon. Sekoita joukkoon tattarijauhot ja puolet vehnäjauhoista, ja nosta taikina jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
Erottele kanamunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Lisää taikinaan loput vehnäjauhot ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset ja nostele ne taikinan joukkoon.
Sekoita kaikki paprika-kanatahnan ainekset keskenään.
Surauta avocado ja limenmehu tasaiseksi sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausta wasabilla oman maun mukaan.
Vaahdota smetana. Sekoita joukkoon limen kuori ja mehu, suola ja korianteri.
Sekoita keskenään kaikki tomaatti-sipulisalsan ainekset.
Aloita blinien paistaminen paistamalla blinipannussa kirkastetussa voissa aina ensin muutama fileesuikale. Lisää paistettujen suikaleiden päälle blinitaikinaa. Kun toinen puoli alkaa olla valmis, käännä blini varovasti ja lisää tarvittaessa kirkastettua voita. Paista blini läpikypsäksi.
Tarjoile blinit lisukkeiden kera.