Kanapizza meksikolaisittain
2
Henkeä
150 min

Kanapizza meksikolaisittain

Raaka-aineet

pohja:

2 dl vettä

2 tl kuivahiivaa

0,75 tl suolaa

5-6 dl vehnäjauhoja tai pizzajauhoja

tomaattikastike:

400 g tomaattimurskaa

1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna

0,5 tl suolaa

1 tl sokeria

1 rkl punaviinietikkaa

täytteet:

1 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee Merisuola 350g

1-2 kpl mozzarellajuustopalloa

avokadoa viipaleina

säilyke- tai pakastemaissia

kirsikkatomaatteja puolitettuina

mustapapuja (mausta suolalla, savupaprikalla ja limen mehulla)

ranskankermaa

tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa hienonnettuna

Näin se hoituu

Tee ensin taikina. Sekoita kuivahiiva ja suola 42-asteiseen veteen. Lisää jauhoja vähitellen samalla vaivaten. Vaivaa, kunnes taikinaan muodostuu vahva sitko. Taikinan tulee olla pehmeää ja kimmoisaa. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä kaksi tuntia tai jääkaapissa vähintään kaksinkertainen aika.

Laita kastikkeen ainekset kattilaan. Hauduta puolisen tuntia. Soseuta tarvittaessa.

Kuumenna uuni hyvin kuumaksi (noin 250 astetta). Jaa taikina 2-4 osaan ja kaulitse osat ohuiksi pohjiksi. Levitä päälle tomaattikastiketta, pieniksi paloiksi leikattua broilerin fileetä ja mozzarellaa. Paista pizzaa noin 15 minuuttia tai kunnes pizza on valmis ja broileri kypsää. Tarjoile viipaloidun avokadon, maissin, tomaattien, maustettujen mustapapujen, ranskankerman ja yrttien kanssa.

Näillä Jyväbroiler-tuotteilla onnistut