
Kanapizza meksikolaisittain
Raaka-aineet
pohja:
2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
0,75 tl suolaa
5-6 dl vehnäjauhoja tai pizzajauhoja
tomaattikastike:
400 g tomaattimurskaa
1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
1 rkl punaviinietikkaa
täytteet:
1 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee Merisuola 350g
1-2 kpl mozzarellajuustopalloa
avokadoa viipaleina
säilyke- tai pakastemaissia
kirsikkatomaatteja puolitettuina
mustapapuja (mausta suolalla, savupaprikalla ja limen mehulla)
ranskankermaa
tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa hienonnettuna
Näin se hoituu
Laita kastikkeen ainekset kattilaan. Hauduta puolisen tuntia. Soseuta tarvittaessa.
Kuumenna uuni hyvin kuumaksi (noin 250 astetta). Jaa taikina 2-4 osaan ja kaulitse osat ohuiksi pohjiksi. Levitä päälle tomaattikastiketta, pieniksi paloiksi leikattua broilerin fileetä ja mozzarellaa. Paista pizzaa noin 15 minuuttia tai kunnes pizza on valmis ja broileri kypsää. Tarjoile viipaloidun avokadon, maissin, tomaattien, maustettujen mustapapujen, ranskankerman ja yrttien kanssa.