Karibian Jerk-maustetut kanafileet, granaattiomenariisiä ja karamellisoitua ananas-avokadosalsaa
4
Henkeä
60 min

Karibian Jerk-maustetut kanafileet, granaattiomenariisiä ja karamellisoitua ananas-avokadosalsaa

Raaka-aineet

1 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee Naturelli 640g

4 rkl Jerk-mausteseosta

4 rkl öljyä

Jerk-mausteseos:

2 tl jauhettua maustepippuria

2 tl sipulijauhetta

2 tl valkosipulijauhetta

2 tl chilijauhetta

1 tl kuivattua timjamia

1 tl juustokuminaa

2 tl suolaa

1 tl muskottipähkinää

1 tl ruokosokeria

Salsa:

0,5 kpl tuore ananas

2 rkl voita

2 rkl ruokosokeria

0,5 kpl punainen chili

1 kpl avokado

1 kpl lime

0,5 ruukku korianteria

ripaus suolaa

Granaattiomenariisi:

1 tlk kookosmaitoa

5 dl vettä

2 tl suolaa

3 dl basmatiriisiä

1 kpl granaattiomena

Näin se hoituu

Jamaikalaista alkuperää oleva Jerk-mausteseos antaa sopivasti potkua broilerin fileille, jotka nautitaan kookosmaidossa haudutetun granaattiomenariisin kera. Makuelämyksen viimeistelee ihana limellä maustettu karamellisoitu ananas-avokadosalsa.

Mikäli kaapistasi ei satu löytymään kaikkia Jerk-mausteseokseen tarvittavia mausteita eikä monen maustepurkin ostaminen houkuta, voit ostaa Jerk-mausteseoksen myös valmiina.

Aloita sekoitammalla Jerk-mausteseos. Sekoita maustesos ja öljy kulhossa broilerinfileisiin. Jätä broilerinfileet huoneenlämpöön maustumaan puoleksi tunniksi ennen kypsennystä.

Kuori ananas ja kuutioi se pieniksi kuutioiksi. Sulata voi pannulla ja lisää joukkoon ruokosokeri. Kuumenna seos ja lisää joukkoon ananaskuutiot. Karamellisoi ananaskuutioita keskilämmöllä noin 5 minuuttia välillä käännellen. Sammuta lämpö liedeltä. Lisää joukkoon hienonnettu chili ja sekoita. Anna jäähtyä ja purista sitten joukkoon limen mehu. Lisää avocado kuutioina sekä hienonnettu korianteri. Mausta vielä ripauksella suolaa.

Kiehauta kookosmaito-vesiseos. Lisää suola ja basmatiriisi ja kypsennä hiljaa poreillen, kunnes neste on imeytynyt riisiin ja riisi on kypsää. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa joukkoon granaattiomenan siemenet ja hauduta vielä hetki.

Paista broilerinfileitä pannulla noin 2 minuuttia molemmin puolin ja loppukypsennä 180-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 75 astetta. Anna fileiden vetäytyä hetki ja siivuta ne sitten tarjolle.

Näillä Jyväbroiler-tuotteilla onnistut