Kombucha-kanakeitto
2
Henkeä
60 min

Kombucha-kanakeitto

Raaka-aineet

Marinointi:

1 pkt Jyväbroiler Iso Suikale Broilerin Fileestä Naturelli 330g

2 dl kombuchaa

1 kpl punainen chili hienonnettuna

3 kpl valkosipulinkynttä viipaleina

1 tl suolaa

Keittoon lisäksi:

2 dl kombuchaa

3 dl kanalientä

1 kpl sipuli hienonnettuna

0,5 kpl punainen paprika suikaleina

50 g riisinuudelia

2 kpl kevätsipulia

1 tl suolaa

2 rkl seesaminsiemeniä

Näin se hoituu

Kombucha on perinteinen, vihreästä teestä hapattamalla valmistettu juoma, joka sisältää runsaasti maitohappobakteereja. Terveellinen juoma sopii erinomaisesti marinointiin ja kanakeiton liemeksi. Makeaan kombuchaan yhdistetään chiliä ja valkosipulia, jotka tuovat hienon maun Jyväbroilerin isoihin fileesuikaleihin. Varsinainen keiton kokkaus sujuu hetkessä, mutta anna suikaleiden mielellään marinoitua kaikessa rauhassa, jopa yön yli.

Laita broilerin fileesuikaleet kulhoon. Sekoita joukkoon kombucha, chili, valkosipulinkynnet ja suola. Anna marinoitua yön yli, jotta fileesuikaleet imevät maun liemestä.

Laita marinoidut fileesuikaleet liemineen kattilaan. Lisää kombucha ja kanaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon sipuli ja paprika, ja hauduta keittoa noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä, jotta fileesuikaleet kypsyvät. Murustele keittoon riisinuudelit. Lisää joukkoon myös kevätsipulit ja suola. Anna hautua hetki, jotta nuudelit kypsyvät. Paahda seesaminsiemenet pannulla ja ripottele keittoannosten pintaan.

Näillä Jyväbroiler-tuotteilla onnistut